DeAndre Yedlin, zie foto links onder, vertrekt per direct naar Galatasaray in Turkije. De Amerikaan kwam in de zomer van 2016 over van Tottenham Hotspur.

Yedlin vertrok afgelopen weekend al naar Istanbul om zijn medical af te ronden die al snel was voltooid. De persoonlijke voorwaarden waren akkoord en ook de Clubs kwamen er onderling relatief makkelijk uit.

De rechtsback was onder vorige manager Benitez een absolute basisspeler. Onder Head Coach Steve Bruce was Yedlin een wisselende basiskracht. De afgelopen wedstrijden kwam hij al niet meer uit voor the Toon aangezien de Club blunderde met zijn werkvergunning die inmiddels was verlopen.

De 27-jarige Amerikaanse fullback kwam in 4,5 seizoen Tyneside tot 125 optredens voor the Magpies en scoorde driemaal. Newcastle United ontvangt een kleine transfervergoeding aangezien het contract van Yedlin deze zomer afliep. In Turkije ondertekent Yedlin een contract tot en met de zomer van 2023. Hij pakt qua salaris in de komende jaren zo’n 2.5. miljoen euro.

Yedlin, many thanks for your service and all the best!