Newcastle United speelde zojuist in Etihad Stadium tegen gastheer Manchester City. Pep Guardiola speelde in een aanvallend 4-4-2 systeem terwijl landgenoot en onze manager Rafael Benitez in een defensieve 5-4-1 systeem speelde. Spanjaard Federico Fernandez kreeg een basisplek toegewezen. Hij versterkte de viermans defensie door als een extra centreback te spelen. Voorin was Salomon Rondon het aanspeelpunt die de voorkeur kreeg boven Joselu. Voorafgaande dit duel werd Belg Vincent Kompany gehuldigd vanwege zijn 10-jarig jubileum bij the Citizens. Zoals bekend kwam sindsdien het eigenaar vanwege eigenaarschap van Abu Dhabi.

Newcastle oogde ontzettend nerveus en hield letterlijk geen bal in de ploeg. Manchester City was veelvoudig in balbezit en gaf vol gas. Rihad Mahrez kreeg binnen no time al een dot van een kans. De Afrikaan dribbelde naar binnen – na een omschakelmoment leed the Toon balverlies – en schoot iemand met zijn kwaliteiten de bal veel te gehaastig, waardoor de bal ruim naast ging. Hier kwamen we enorm goed weg. Newcastle United captain Jamaal Lascelles speelde, slechts enige fracties later, een slechte pass in de voeten van een Man.City speler die uiteindelijk Raheem Sterling vond. Laatste kapt en draait makkelijk naar binnen en schoot de bal naar de verre hoek. Het krullende schot belandde in het net, 1-0. Een kinderlijk eenvoudige tegengoal gaven we weg. Uitgerekend captain Lascelles – die midweeks nog intern kritiek uitte richting manager Benitez – ging als een klein kind in de fout. Het is daarna overigens one way traffic en Newcastle kwam totaal niet in het spel voor. Mits we in balbezit kwamen leverden we de bal ook weer simpel in. Sergio Aguero – hij kent een zeer goede record tegen Newcastle – kwam in een scoringskans en schoot de bal rakelings naast. Vanuit een corner kopte Braziliaan Gabriel Jesus de bal in de handen van de sterk keepende Martin Dubravka, Onze sluitpost oogde verzekerd, alert en pakte ook vele goede intercepties in de zin van steekpasses. The Magpies kwamen totaal niet in het spel voor en als een duveltje uit een doosje kwam men tot een compleet onverwachte gelijkmaker. Vanuit de counter kwam de bal bij Kenedy. De Braziliaan nam de bal goed aan en speelde door op Rondon. De andere zuid-Amerikaan wachtte geduldig en zag de opkomende back Yedlin. De hard werkende en sleurende Rondon gaf een listige lage steekpass dwars door de defensie van the Citizens. Yedlin gleed van dichtbij de bal tegen de touwen, 1-1. Na de gelijkmaker zag je Newcastle groeien en hield het ondanks de druk controle. Dubravka greep enkele keren goed in bij gevaarlijke (lage) voorzetten en vrije trappen. Manchester City en Newcastle gaan rusten met een 1-1 stand.

Twee ongewijzigde teams gingen de wei in. Man.City kreeg meteen een free kick maar David Silva trof de muur en Mahrez schoot in de rebound hoog over. Vanuit het niets kwamen de gastheren op voorsprong. Kyle Walker ving een pass op en haalde diagonaal verwoestend uit, 2-1. Na de goal van de Engelse back werd een nieuwe treffer van City geannuleerd wegens buitenspel. Ondertussen werd Kenedy gewisseld voor Christian Atsu en kwam bij de gastheren Bernardo Silva in de ploeg. Paul Dummett kreeg een goede mogelijkheid na een afvallende bal maar de local lad schoot veel te gehaast en de bal ging naast. Goalie Dubravka verrichte drie puike saves achtereenvolgens. The Citizens counterde na een omschakelmoment en kregen maar liefst drie enorme kansen op een goal in de scrimmage maar goed voetenwerk en handwerk van de Slowaak voorkwam averij. Met nog dikke 20 minuten op de klok was the Toon op weg naar haar derde nederlaag van het seizoen. Het duel sudderde voort en Raheem Sterling kreeg na een mooie uitgespeelde tikki takka voetbal een mogelijkheid, maar de Engelsman schoot naast. Er volgen ondertussen de nodige wissels, Rondon verlaat ons toneel en werd vervangen door Joselu. Bij Manchester City komt Gundugan in de ploeg voor Riyad Mahrez. City probeerde de score te vergroten maar het werd niet gevaarlijk. Met nog tien minuten te spelen gooide manager Benitez zijn laatste Toon-wissel door. Jacob Murphy kwam in de ploeg voor verdediger Cairan Clark. De Spaanse manager probeerde nog een tactische truc voor te schotelen en gooide hiermee ook het systeem om naar een 4-4-2 systeem. Wie weet ging de wissel meer aanvallende intenties teweeg brengen. Beide ploegen probeerden nog een slotoffensief te brengen maar Joselu kwam niet verder dan een gekraakte schot wat in de handen kwam van City-goalie Ederson en Sergio Aguero schoot na een counter de bal naast. Zodoende scoorde de Argentijn ditmaal niet tegen Newcastle. Final score, 2-1.

Wederom een nieuwe nederlaag tegen een top side club. Newcastle gaat de interlandperiode in als degradatiekandidaat aangezien men nu in the bottom three staat. Een zege in het volgende duel thuis tegen Arsenal is broodnodig!

Statistieken etc. zie Resultaten.