Newcastle United heeft ook outgoing transfers gerealiseerd. In alle gevallen is er sprake van tijdelijke aard.

Jacob Murphy gaat spelen bij West Bromwich Albion. Murphy is een echte Geordie en kwam anderhalve jaar geleden over van Norwich City. Echter heeft the winger niet veel gespeeld en is hij min of meer uit de gratie. Mede door de komst van Miguel Almiron mocht Murphy (tijdelijk) vertrekken. Hij heeft de medische keuring in Birmingham doorstaan en is zojuist gepresenteerd. Hij speelt het seizoen op uitleenbasis uit op the Hawthorns.

Duo Achraf Lazaar en Rolando Aarons gaan spelen bij Sheffield Wednesday.  Lazaar kwam toen Newcastle United degradeerde over van Palermo maar de Marokkaan heeft nooit weten te imponeren. Diverse keren is hij uitgeleend geweest waaronder Benevento. Vanuit Italië was er interesse maar Cagliari werd niet concreet. Samen met Rolando Aarons gaat men the Owls versterken op uitleenbasis. Aarons kwam jaren geleden over van Bristol City en gold als een groot talent maar ook hij heeft de verwachtingen nooit waargemaakt. Aarons werd uitgeleend aan diverse clubs in Engeland en kwam zelfs uit voor Hellas Verona en Slovan Liberec. Bij laatste keerde hij recentelijk van terug en Newcastle United leent hem wederom uit.

Geordie en tevens jeugdproduct Callum Roberts gaat het seizoen afmaken bij Colchester United terwijl andere local boy vanuit de Academy Jamie Sterry tijdelijk verkast naar Crewe Alexandra. Voor Sterry is dit de tweede keer dat hij verkast naar Crewe.

Jack Collback speelt al anderhalve jaar voor Nottingham Forest maar de club uit stad van Robin Hood overweegt een permanente deal.

Newcastle United tracht nog een winger te halen. Anthony Limbombe van Nantes wordt genoemd maar of de komst nog haalbaar is staat flink in het geding. De komst van Griek Andreas Samaris is definitief van de baan. Het papierwerk kwam tekort dag en daarbij is men onder de indruk van de opmars van jeugdproduct en Geordie Sean Longstaff. Daarbij keren Mohamed Diame, Jonjo Shelvey en Ki Sung-Yueng binnen afzienbare tijd terug van hun blessures. Dit zakte de noodzaak af om een centrale middenvelder te halen. Isaac Hayden kende een transferwens maar hij lijkt vrijwel zeker het seizoen te gaan afmaken in Tyneside. Spanjaard Joselu kende interesse van diverse clubs maar niemand werd daadwerkelijk concreet.

Mocht er nog binnen het uur en 15 minuten zich last minute deals voordoen, dan leest u dat uiteraard hier. De tijd tikt door.