Newcastle United is er gisteren niet in geslaagd om haar duel winnend af te sluiten binnen het kader van the Caraboa Cup. Opnieuw was angstgegner Nottingham Forest ons de baas, final score 3-1.

Newcastle begon onthutsend zwak aan dit duel en keek binnen twee minuten tegen een achterstand. Uitgerekend ex-Magpie Daryl Murphy scoorde en dit betekende de voorsprong. Nottingham Forest was overduidelijk beter tegen een zeer zwak spelend Newcastle United. Ondanks veel absenten en spelers die rust kregen, stond er toch nog een representatief elftal wat simpelweg een wanprestatie leverde. Newcastle kon aanvallend niets teweeg brengen behalve een gevaarlijke kopbal. De thuisploeg bleef simpel overeind en kon de score zelfs vergroten maar liet dit na, 1-0.

Het tweede bedrijf kende hetzelfde wedstrijdbeeld. De laatste minuten zijn het meest indrukwekkende aangezien er een lange blessuretijd volgde. Salomon Rondon noteerde de gelijkmaker en scoorde hiermee zijn eerste doelpunt voor Newcastle United. Daarna had invaller Ayoze Perez een penalty moeten krijgen maar referee Jeremy Simpson liet het spel doorgaan en de bal lag vervolgens in ons netje. Cash (toepasselijke naam) betaalde zijn inzet uit in een treffer en het geloof is volledig weg. Diaz deed er nog een schepje bovenop en zo verliest the Toon met 3-1 op een miserabele woensdagavond in Nottingham.

Door dit verlies ligt Newcastle United uit het bekertoernooi van the Caraboa Cup. De perfomance was zorgwekkend en manager Rafael Benitez moest na afloop de gemoederen flink bekoelen.