Newcastle United trad gisteren in een bomvol St. James’ Park aan tegen Manchester City. Vooraf was iedereen negatief gestemd aangezien de transferwindow alles behalve goed verliep en dit leidde tot grote frustaties. Ook manager Rafael Benitez was verre van amused en er gingen zelfs geruchten dat dit mogelijk zijn laatste duel als manager was. De Spanjaard mistte ook nog eens vele basisspelers vanwege vele blessures. Manchester City trad aan in haar sterkste bezetting en een reguliere nederlaag leek in de maak…..

Manchester City opende sterk en binnen 24 seconden lag de bal in ons net. The Citizens zette een goede aanval op en via een crosspass van Raheem Sterling kon David Silva de bal perfect binnenhouden. Bij de tweede paal kopte hij de bal voorlangs onze goalie en kon Sergio Aguero van dichtbij het karwei afronden, 0-1. Uitgerekend de Argentijn scoorde opnieuw tegen Newcastle United, alweer zijn 15e goal in het dertiende duel tegen ons. Een complete oorwassing leek in de maak. Diezelfde Aguero volleerde even later zijn tweede doelpunt binnen ware het niet dat hij zijn treffer afgekeurd zag worden. Zijn teammate Kevin de Bruyne nam de vrije trap te vroeg. De Belg ontving overigens hiervoor een gele prent. Manchester City zat in de comfort zone en Newcastle deed niet anders dan de bus parkeren en gokken op de counter. The Toon Army was ondertussen massaal scanderend om het vertrek van eigenaar Mike Ashley op te eisen en zong tevens pro-spreekkoren om hun absolute steun te uiten naar manager Rafael Benitez. Gedurende het bedrijf leverden Ayoze Perez en Christian Atsu schoten maar beide troffen geen duel. Beide teams gingen vervolgens aan de thee, half time score 0-1.

De tweede helft ving aan en beetje bij beetje proefde je dat Newcastle beter in the game kwam. Het gooide de schuw van haar af en je merkte dat Manchester City minder comfortabel werd. City haalde niet meer haar normale niveau door slordig te worden. Newcastle rook bloed en kwam vanuit het niets tot een treffer. Matt Ritchie brak links uit en zette door. Zijn voorzet werd door Fernandinho weggewerkt maar Isaac Hayden ving de afvallende bal op en bracht deze richting Salomon Rondon en Christian Atsu. Echter was de spits uit Venezuela het meeste alert en punterde hijĀ  van dichtbij de bal langs goalie Ederson. St. James’ Park ontplofte en het stond weer gelijk, 1-1. De goal smaakte naar meer en beide teams kregen wel kansen en mogelijkheden maar goed verdedigend en keeperswerk hield het gelijke spel in stand. Echter klungelde Braziliaan Fernandinho toen hij in balbezit kwam. De sterk spelende Sean Longstaff pikte de bal alert van hem, de Braziliaan trok aan de noodrem door een overtreding te maken. Referee Paul Tierney was resoluut en wees naar de stip. Matt Ritchie stapte op en schoot de bal laag in de rechterhoek. De bal spatte uiteen tegen de touwen en St. James’ Park kende een orkaan van gejuich, 2-1. Met een kleine 10 minuten plus blessuretijd op de klok zette Newcastle United alles op alles om een enorme stunt te doen bewerkstelligen. Het stond onder druk en het was her en der billenknijpen maar de ploeg bleef overeind. Referee Tierney floot na vijf minuten blessuretijd het duel ten einde en een orkaan van juichend geschreeuw volgde. Newcastle United heeft vriend en vijand doen verbazen met een absolute stunt waar vooraf niemand rekening mee hield. Final score, 2-1.

In de strijd tegen degradatie zijn dit drie kostbare punten. De ploeg maakte tevens door resultaten op andere velden een beste jump op de ranglijst. Na afloop was manager Rafael Benitez in zijn nopjes door het fantastische resultaat en tevens kon hij aangeven dat de Club eindelijk succesvol is in de transferwindow. Naar verluidt komt Miguel Almiron over van Atlanta United en worden twee loan deals met Antiono Barreca (AS Monaco) en Andreas Samaris (Benfica) gerealiseerd. Bij Barreca is sowieso een optie tot koop bedongen, voor de Griekse middenvelder van Benfica is dat nu nog onduidelijk.

Happy days…….? Howay the Lads!!!