Vandaag heeft mede the Chronicle naar buiten gebracht dat local boy Steve Bruce – zie foto – favoriet is om de managers positie in te vullen na het vertrek van Rafael Benitez. Bruce is een echte Geordie, geboren in Newcastle Upon-Tyne en getogen in Corbridge, Northumbria.

Ondanks zijn status als ‘Geordie’ is Steve Bruce verre van geliefd bij the Toon Army. Steve Bruce heeft onder andere the Dirty Mackems onder zijn leiding gehad waar hij mee wist te degraderen uit de Premier League. Ook zijn periode bij Hull City verliep niet vlekkeloos met wederom een degradatie. Steve Bruce staat met name bekend als een goede Championship manager waarin hij met Birmingham City en Hull City promotie wist af te dwingen naar the Premier League. Met Aston Villa wist Steve Bruce niet te promoveren en werd hij ontslagen na een slechte reeks wedstrijden. Bij Birmingham City kende hij het langste dienstverband. Steve Bruce was verder ook manager bij Wigan Athletic (2x), Sheffield United en Crystal Palace.

Steve Bruce is op dit moment manager van Sheffield Wednesday waar hij dit seizoen in de middenmoot wist te eindigen, een grijze muis. Bruce is nu top favoriet nu Newcastle United naar buiten heeft gebracht dat zij een manager zoeken met Premier League ervaring. Giovanni van Bronckhorst lijkt af te vallen vanwege gebrek aan Premier League ervaring, Patrick Viera heeft aangegeven manager te willen blijven van Nice en Steven Gerrard ontkent berichtgeving dat hij geen manager wilt worden van Newcastle United maar hij is nog niet officieus benaderd.

Al met al is het een dikke puinhoop bij de Club. In mei j.l. bleek al dat ‘Rafa’ te kennen heeft gegeven niet te willen verlengen. De daaropvolgende onderhandelingen waren stroef en verre van persoonlijk (met name via e-mail). Rafael Benitez besloot zelf om niet verder te willen al wachtende op een wanhoopspoging van Newcastle United waarin laatste uiteindelijk twee weken definitief besloot om niet verder te gaan met de Spanjaard. Tot dusver – met nog een kleine 5 weken te gaan – hebben wij geen manager, hebben wij geen spelers vastgelegd en is de selectie kwalitatief te smal en niet goed genoeg.