Zojuist heeft the Magpie Group een officieel statement naar buiten gebracht, de boycott om niet te komen naar het komende thuisduels tegen Wolverhampton Wanderes wordt afgelast.

The Magpie Group had iedereen opgeroepen om het duel tegen Wolves niet te gaan bezoeken. Dit vanwege wanbeleid van Club eigenaar Mike Ashley. Eerder – vorige thuisduel tegen West Ham United – kwamen veel supporters pas in de 11e minuut binnen. 11 staat voor verwijzing naar de jaren dat the Fat Cockney Bastard de Club in volledige beheer heeft als eigenaar en de Club onder zijn hoede alles behalve ‘stabiel’ is geweest.

De groepering ziet er nu tijdelijk vanaf aangezien er nieuwsperikelen in de rondte doen dat de Club waarschijnlijk verkocht gaat worden. Men wilt de geïnteresseerden een kans bieden om zonder gedoe van publieke opinie de zaken te kunnen bespreken. Er zijn momenteel vier gegadigden om Newcastle United te doen overnemen van Mike Ashley.

De boycott wordt opgeschroefd naar februari 2019. Wanneer blijkt dat Mike Ashley wederom de zoveelste leugen heeft verkondigd (maandag j.l. in een interview met Sky Sports heeft Ashley aangegeven dat een verkoop nog nooit eerder dit stadium heeft bereikt en hij hoopt dat de Club voor de komende transferwindow van januari verkocht is), dan gaat de boycott alsnog uitgevoerd worden door the Toon Army met the Magpie Group als organisator. Het thuisduel tegen Huddersfield Town wordt dan gezien als datum voor boycott.

Ondanks uitstel boycott gaan de gebruikelijke acties gewoon door. Hierbij valt te denken aan protestacties bij Sports Direct winkels (winkelketen is van Mike Ashley), spandoeken en chants. Zelfs Everton fans werkte gisteren tijdens het duel in Goodison Park uit protest mee met Newcastle United fans door in hun vak een spandoek te hangen met de tekst: ‘Sports Neglect’.