Newcastle United speelde zojuist een thuisduel tegen the Spurs. Bij the Magpies keerden Miguel Almiron en Allan Saint-Maximin terug van blessures. De niet speelgerechtigde Danny Rose werd vervangen door Emil Krafth terwijl ook DeAndre Yedlin een basisplaats toegewezen kreeg. Bij the Spurs koos Serge Aurier ondanks droevige familie omstandigheden er alsnog voor om te spelen.

Newcastle United ging voortvarend van start en kreeg met Miguel Almiron twee goede kansen. De zuid-Amerikaan trof na een goede voorzet van Krafth en de afvallende bal met een enorme pegel het hoofd van Davidson Sanchez. Uit de resterende corner volgde niets. Even later kreeg the Toon weer een spelhervatting en legde Matt Ritchie de bal uiteindelijk laag voor, de zwervende Almiron kreeg een open schietkans maar schoot de bal into the stands. Nee, the Toon liet een uitstekende performance zien en het was bijna een half uur lang de betere. Gaandeweg kwamen the Spurs beter in het duel en wist men eigenlijk tegen het spelbeeld in de score te openen. Slecht verdedigend werk van Schar zorgde ervoor dat uiteindelijk Son in stelling kwam, de zuid-Koreaan schiet door de benen van de knullig verdedigende DeAndre Yedlin en de bal verdwijnt in de korte hoek, 0-1. Vlak daarna loste Lo Celso van afstand een enorme poeier maar onze goalie Martin Dubravka plukte de bal perfect uit de kruising. Terwijl het spel in evenwicht was kreeg Dwight Gayle een goede kopkans. De sterk spelende Jonjo Shelvey gaf met een perfecte krullende pass een voorzet die op het hoofd kwam van Gayle maar de kleine spits kende pech aangezien zijn kopbal diagonaal de paal raakte. Half time score, 0-1.

Waar the Spurs beter begonnen aan het tweede bedrijf, kwam the Toon gelukkig op een terechte gelijkmaker. De sterk invallende Valentino Lazaro kwam in balbezit, begint een solo die strandde maar door slecht wegwerken van Aurier kwam de bal voor de voeten van Matt Ritchie. De Schot haalde vernietigend uit met zijn linker en zijn inzet belandde diagonaal stijf in de kruising, 1-1. Echter daarna nam het verzet af en vloeide Newcastle weg ondanks een paar goede pogingen van de eveneens sterk spelende Allan Saint-Maximin. Lang genieten van de gelijkmaker kon NUFC niet, want invaller Steven Bergwijn geeft een afgemeten voorzet waar Harry Kane bij de tweede paal diagonaal wist in te knikken, 1-2. Newcastle ging nog dapper op zoek naar een gelijkmaker maar behalve een hard schot in het zijnet van Valentino Lazaro en een doelpoging van Jonjo Shelvey kwam het niet. The Spurs wisten uiteindelijk na een goede actie van Eric Lamela te counteren na een derde doelpunt. De Argentijn strandde op goalie Dubravka maar in de rebound knikte Harry Kane al snoekduikend binnen, 1-3. Dit was tevens de eindstand.

The Toon, leuk meegespeeld en zeker in het eerste bedrijf de absolute betere. Echter kunnen wij constateren dat het seizoen als een nachtkaars uitgaat. Men is gelukkig allang veilig maar nu drie nederlagen op rij en een away game tegen Brighton & Hove Albion en een slotduel op St. James’ Park tegen Liverpool bied weinig glans. Tot overmaat van ramp is captain Jamaal Lascelles inmiddels geopereerd aan zijn enkel en vergt zijn herstel 6 tot 8 weken. Fabian Schar viel uit met een blessure en kent mogelijk een gebroken schouder of een schouder uit de kom, kortom einde seizoen.

Morgen zullen wij een uitgebreide column schrijven, want dat er flink geƫvalueerd wat betreft de selectie is duidelijk incluis de mogelijke overname en de positie van Head Coach Steve Bruce.