We kregen op onze redactie een leuk reisverslag in ons bezit. Een Nederlander genaamd Jasper ondernam met een aantal vrienden de reis naar Leeds waarin ook een bezoek werd gebracht aan Newcastle United. Samen met het reisgezelschap bezocht Jasper het duel van afgelopen zaterdag tegen Southampton. Zie hieronder zijn verslag;

”Al langer hadden wij de wens om eens een wedstrijd van NUFC bij te wonen op het befaamde St. James’ Park. Via een vriend kwam ik in contact met Teddy die mij doorverwees naar een echte Geordie (Craig) die mij kon helpen met het bestellen van kaarten voor de wedstrijd tegen Southampton. Uiteraard ging de voorkeur uit naar kaarten op de Gallowgate End stand. Hoewel zeer gewild was het toch gelukt om kaarten voor deze ‘stand’ te bemachtigen en kon de reis beginnen.

Vanuit Leeds, waar wij verbleven, reden we met ons vieren met de auto richting het noorden. Met een tussenstop in Durham, waar de beroemde kathedraal bezochten, kwamen wij rond 16.00 uur aan in Newcastle. St. James’ Park doemde al op bij het binnenrijden van de stad. Geheel tegen de verwachting in konden we naast het stadion gratis parkeren. We hadden met Craig afgesproken bij de Strawberry. Bij binnenkomst was het al gezellig druk. We besloten buiten op het dakterras plaats te nemen in de zon die aangenaam scheen. Na een aantal pints gingen wij richting de fanshop waar nog wat wedstrijdshirtjes werden aangeschaft voor de kids. Op naar de Gallowgate End stand. De opkomst was indrukwekkend met spandoeken en vlaggen. De sfeer zat er gelijk goed in. Newcastle United begon ook goed aan de wedstrijd en het was Ayoze Perez die in de eerste helft 2x scoorde. The Toon Army zong de hele middag door en vooral de liedjes over de populaire Rafael Benitez waren een terugkerend repertoire. Hoewel Southampton nog terugkwam tot 2-1 maakte Perez zijn derde en won de thuisploeg met 3-1. Newcastle steeg naar plek 12 en deed goede zaken.

Het was een geweldige beleving om de sfeer mee te maken op Gallowgate End stand. Dit smaakt zeker weten naar meer en wij weten zeker dat we snel nog eens teruggaan om the Magpies aan het werk te zien,,.