Onze redactie kreeg wederom een leuk stukje leesvoer in handen gedrukt. Guido van de Velde maakte met zijn gezin vorige week de trip naar Tyneside waar het duel Newcastle United vs Southampton onder andere werd bezocht. Zie hieronder zijn report;

”Eindelijk was het dan zover. Al jaren wilde ik met mijn gehele gezin naar de mooiste club van de wereld. Vorig jaar besloten we dan dat we deze droom toch eens van mijn bucketlist moesten afstrepen. Teddy Helweg regelde dat we via een bevriende Geordie goede kaarten konden krijgen.

Na een prima bootreis waren wij, mijn vrouw, mijn twee kids en ik, dan echt in Newcastle. Ik was er vaker geweest, maar mijn kids nog niet. Al vroeg waren we in de fanshop waar het spaargeld er snel doorheen ging. De kids kochten natuurlijk een shirt met hun eigen naam erop gedrukt. Ook ik kocht een mooi nostalgisch shirt en we waren er klaar voor. Die middag gaf Craig, die vriend van Teddy, ons de kaartjes en we zaten al drie kwartier voor de aftrap in het machtige stadion. Ik was bijna vergeten hoe indrukwekkend het was. Mijn kids waren al eens in een stadion geweest, maar dit was overweldigend.
De wedstrijd was vooral de eerste helft echt genieten. Perez was de man of the match. De sfeer was geweldig. Er werd veel gezongen en hartstochtelijk meegeleefd. Hoewel het de tweede helft nog spannend werd, wonnen de Magpies verdiend met 3-1. Mijn dag kon niet meer stuk!
De volgende dag hebben we de stadiontour gedaan en ook dat was echt genieten. De man die ons rondleidde was geweldig. Veel humor en hij wist ook veel te vertellen. Een echte aanrader, zelfs voor de niet NUFC-fans.
We zijn nog een paar dagen in Newcastle gebleven om de stad verder te verkennen. Het was geweldig mooi weer, zeker voor Newcastle begrippen. Al met al een onvergetelijke reis en mijn kids hebben het al over volgend jaar. Dan willen ze weer,,!
Gr
Guido van de Velde
NUFC-fan uit Goes