Voorzitters van alle Premier League Clubs voeren momenteel overleg met the Premier League om de competitie tijdelijk stil te leggen. Hiermee wil men een enorme verspreiding van Covid-19 doen voorkomen.

Gisteren werd het duel tussen Manchester City vs Everton afgelast. Dit aangezien er bij the Citizens in een rap tempo meerdere besmettingen zijn geconstateerd. Dit betreft overigens de Britse variant van Covid-19 die maakt dat het virus mensen sneller besmet maakt. Vandaag en morgen staan nog duels op het programma.

Voorzitters hebben bij the Premier League aangedrongen tot een tijdelijke stop van twee weken. Men vindt het inmiddels ‘onvermijdelijk’. Dit, zodat duels niet afgelast hoeven te worden en vooral op de epidemie sneller in de ban te leggen.

Morgenavond komt het Engelse Lagerhuis bijeen en worden er mogelijk nieuwe maatregelen bekend gemaakt. Hierbij dient rekening gehouden te worden dat men het voetbal stillegt.

EDIT: The Premier League heeft met een statement een tijdelijke stillegging afgewend door het volgende naar buiten te brengen; ”De meeste clubs kampen nog altijd met lage besmettingscijfers. Wij blijven het volste vertrouwen in onze COVID-protocollen houden en we gaan alles eraan doen om ons speelschema te respecteren,,.