Newcastle United speelde gisteren thuis tegen Aston Villa. Men startte met dezelfde elf namen en rugnummers als in het duel tegen the Blades. The Villans kende geluk, want McGinn was toch inzetbaar.

The Toon begon ontzettend zwak en inspiratieloos aan dit duel. Aston Villa gaf al diverse waarschuwingen waaronder een enorme kans van Trezeguet (schoot over), een kopbal van Samatta en een inzet van El-Ghazi die over ging. Het eerste half uur leek nergens naar en was Villa de betere. Pas na de waterpauze begon Newcastle United beter te spelen en kreeg het zijn eerste shots on target. Een enorme poeier va Matt Ritchie stuitte op de vuisten van Villans-goalie Nyland en geheel onverwacht kreeg Joelinton de bal voor zijn voeten na een vermeende overtreding van Jonjo Shelvey. De Braziliaan omspeelde Tyrone Mings en kon uithalen maar de Engelse verdediger herstelde zich knap en zette een tackle in, uit de resterende corner kwam niets voort. De sterk spelende Alain Saint-Maximin wist met een individuele actie een goede voorzet te leveren maar Joelinton reageerde hier totaal niet op en de bal ging zodoende voorlangs. Al met al werd een hele povere eerste helft vanuit Newcastle United zijnde met 0-0 afgesloten.

De tweede helft werd daarentegen stukken leuker en beter. Newcastle kreeg kansen en the Villans hielden hetzelfde niveau aan als in het eerste bedrijf. Alain Saint-Maximin liet fantastische dingen zien en was wederom een van de betere spelers aan Toon-zijde. Matt Ritchie kende meteen in het begin een rolletje en moest later helaas het strijdtoneel verlaten met een blessure. Het is nog niet duidelijk wat de ernst is. Ook de goed spelende Isaac Hayden moest geblesseerd het veld verlaten. Ondertussen kwam Andy Carroll in de ploeg en liet meteen zijn impact zien. De oersterke Geordie kreeg vanuit de ingooi de bal, hield deze goed bij zich en na een korte dribbel gaf hij een geweldige pass op andere invaller Dwight Gayle. De kleine spits nam de bal goed aan en schoot tegendraads de bal in de verre hoek, de bal raakt het zijnet; 1-0. Op dat moment een terechte stand aangezien Newcastle beter speelde en het al daarvoor kleine mogelijkheden liet liggen. Na de 1-0 schoot Alain Saint-Maximin na een goede individuele actie de bal net over het doel en trof ook Andy Carroll hetzelfde lot. Beetje bij beetje kwam Aston Villa weer terug en was the Toon verre van zeker om de drie punten in huis te houden. Uiteindelijk volgde er diverse gevaarlijke situaties in the box en corners. Uit een corner wist Ahmed El Mohamady de bal in het net te koppen en oogde zowel Jonjo Shelvey als Magpie-goalie Dubravka niet scherp vanwege een miscommunicatie, 1-1. Uiteindelijk werd dit ook de terechte eindstand.

Helaas konden the Magpies de voorsprong niet uitspelen. Dit seizoen is wel duidelijk dat the Toon het lastig heeft tegen Clubs die vechten voor degradatie. Zo kon men geen drie punten thuis klaar spelen tegen Norwich City, Watford, Brighton & Hove Albion en nu dus Aston Villa. Weliswaar is Newcastle United ruim veilig maar het vergat gisteren om een flinke jump te kunnen maken op de ranglijst.

Next game; Manchester City (t), zondag 28 juni 2020, FA Cup.