Newcastle United werkte gisterenavond een thuisduel af met Liverpool. Voorafgaand een zeer speciaal duel voor onze manager Rafael Benitez. Hij verwelkomde zijn oud-werkgever waar hij zeer succesvol was en aansluitend kon dit wel eens zijn laatste match zijn op St. James’ Park aangezien zijn contract nog steeds niet is verlengd. The Toon Army pakte groots uit met een gigantische megadoek die the Gallowgate End deed wegkwijnen. ‘ We are the Mags’  was duidelijk te lezen voorzien van prachtige afbeeldingen.

In een kolkend St. James’ Park waar een orkaan van geluid hoorbaar was werkte beide teams in een hoog tempo het duel af. Vanaf het begin tot eind was het duel geen enkel moment saai. Newcastle produceerde gelijk wat mogelijkheden al kwamen de gasten op voorsprong. Een corner werd genomen en de volledig vrijstaande Virgil van Dijk knikte de 0-1 binnen. Onze landgenoot stond in een nowhere’s land en kreeg alle tijd om de buitenkans te doen verzilveren. The Magpies bleven echter door knokken en waren zeker niet de mindere. Het antwoordt volgde ook snel in een doelpunt. The Toon zette een prima aanval op en uiteindelijk kwam de voorzet van rechts over de defensie van Liverpool. Matt Ritchie pikte de bal op en gaf de bal hard en laag voor. De bal kwam voor de voeten van sterk spelende Salomon Rondon, de zuid-Amerikaan haalde uit en de bal werd voor de doellijn – mede met hands – van de doellijn gehaald door Trent Alexander-Arnold. De rebound kwam echter voor de voeten van Christian Atsu die van dichtbij raak schoot, 1-1. Newcastle rook bloed en speelde een fantastische partij. Beide teams schotelden het publiek een zeer spannende duel toe. The Magpies waren dichtbij een treffer maar Ayoze Perez raakte na een goede actie met een harde knal het houtwerk, daar kwamen the Scousers zeer goed weg. Even daarvoor kwam er een goede voorzet over links bij Javier Manquillo terecht die al duikend een kopbal wist te produceren, de bal kwam echter in de handen van Braziliaanse Liverpool goalie Alisson. Newcastle was in deze fase de betere ploeg en verdiende absoluut een voorsprong. Echter kwam opnieuw een doelpunt van Liverpool vanuit het niets. Daniel Sturridge ontweek met een hakbal listig onze defensie in de hoek en speelde de bal af naar Alexander-Arnold. De back kwam met een krullende voorzet over rechts en de bal kwam voor de voeten van Salah. De Egyptenaar volleerde uiterst precies – wederom in vrije positie – en schoot Liverpool naar een voorsprong, 1-2. Opnieuw zag onze defensie er niet goed uit aangezien een Red Scouser wederom in vrije positie dodelijk kon zijn. The Toon is even van slag, want even later zette Liverpool een aanval op. Met een steekpass werd Sadio Mane voor onze goalie Martin Dubravka gezet. Echter schoof de Afrikaan de bal tegen de voeten van onze goalie en zo ontsnapte Newcastle United aan de definitieve match killer. Een zinderende en uiterste sfeervolle eerste helft werd afgesloten met 1-2.

Newcastle begon wederom furieus en zette Liverpool flink aan het wankelen. Salomon Rondon was met een uiterst bekeken schot – na een goede individuele actie in the box – dichtbij een treffer meer Scouser goalie Alisson dook braaf naar de hoek en pakte de bal. Het harde werken werd uiteindelijk terecht beloond. Via een corner en een scrimmage kwam de bal uiteindelijk voor de voeten van Salomon Rondon. De spits haalde flink uit met zijn linker en de bal verdween – het schot was diagonaal – keihard tegen de touwen, 2-2. St. James’ Park ontplofte in extase en massaal werd gescandeerd ‘Rafa Benitez, we want you to stay’. Terwijl the Toon Army massaal vocaal aanwezig creëren beide teams mogelijkheden waar beide goalies antwoorden hadden. Zowaar ontstond er een uiterst vervelende botsing. De bal kwam in onze box en goalie Dubravka kwam prima zijn hok uit en stompte de bal weg. Echter nam hij verongeluk in zijn actie Salah mee en de Afrikaan bleef liggen. Uiteindelijk moest de Liverpool-spits per brancard van het veld en kon het duel hervat worden. Tot aan de dying seconds bleef het spannend en was een puntendeling een terechte uitslag. Echter kreeg Liverpool een zeer goedkope free kick aangezien Fabinho een ‘ dive’ produceerde die rijp was voor de toneelschool. Het arbitrale trio dook volledig mee in de grap en zo kregen the Red Scousers een vrije trap. De indraaiende bal kwam uiteindelijk op het hoofd van invaller Origi die van dichtbij binnen knikte. Een anti climax in de 86e minuut volgde en ‘het geluk van een kampioen’  deed zich volgen. Newcastle probeerde nog tot de 99e minuut (vanwege uitval Salah kwam er 9 minuten blessuretijd bij) nog een gelijkmaker te verzilveren maar zover kwam het niet. Een cracking game of football werd verliezend afgesloten, we kregen the credits en verdiende zeker weten minimaal een punt maar we stonden met lege handen; final score 2-3.

Na afloop werden de spelers vergezeld met hun vrouwen en kinderen massaal toegezongen en gejuicht door the Toon Army. Het publiek bleef lang na afloop staan en bedankten de spelers voor een mooi seizoen. Vooral manager Rafael Benitez werd massaal toegezongen door de fans die hopen dat de Spanjaard alsnog zijn aflopende verbintenis gaat verlengen.