Newcastle United speelde zojuist in de tweede ronde van the Carabao Cup tegen Leicester City. The Toon kende enkele absenties vanwege blessures en enkele vaste krachten kregen rust. Matty Longstaff maakte zijn officieuze debuut voor Newcastle United. Bij the Foxes startte ex-Toon speler Ayoze Perez in de basis en trad men aan met een zeer sterk team.

De eerste helft is een leuke en er valt genoeg te beleven. Het niveau ligt hoog en beide ploegen doen niets van elkaar onder. Leicester City komt ietwat gelukkig op een voorsprong aangezien de vrije trap van James Maddison van richting wordt veranderd en langs goalie Karl Darlow ging, 0-1. Newcastle kreeg enkele kansen maar scoorde niet. Een tegenvaller was dat Matt Ritchie vlak voor rust met een blessure – na een harde tackle – het duel vroegtijdig moest staken.

In de tweede helft wordt een doelpunt van Emil Krafth na een goede aanval helaas afgekeurd vanwege buitenspel. Enkele minuten later is het wel raak; Japanner Muto kan van dichtbij binnen schieten nadat een cross pass van Jetro Willems via Fabian Schar tot de Aziaat komt, 1-1. Het duel kent daarna een levendige fase waar beide teams op zoek gingen naar een treffer maar na 90 minuten spelen stond het nog steeds gelijk en moesten penalty’s beslissing brengen.

Namens Newcastle United mistte Jonjo Shelley en Isaac Hayden van elf meter. Bij Leicester City tastte Barnes mis maar schoot Jamie Vardy de winnende binnen wat maakte dat the Magpies wederom stranden in de tweede ronde van the Carabao Cup.

Final score, 1-1; penalties 2-4.