Gisteren reisde Newcastle United af naar AFC Bournemouth. Beide clubs konden bij winst zich definitief los weken van the relegation zone. Newcastle United speelde in een verkapt 3-4-3 systeem waar de wingers Matt Ritchie en DeAndre Yedlin hoog stonden. Mohamed Diame keerde terug in de basis ten koste van de Koreaan Ki. Paul Dummett nam de plek over van de geschorste Fabian Schar. Bij de gastheren kon Ryan Fraser alsnog meespelen, hij was een twijfelgeval.

Het duel in een winderig Bournemouth begon gezapig. De thuisploeg was iets beter en onze goalie Martin Dubravka moest tweemaal alert reageren op voorzetten van Jordan Ibe en Ryan Fraser. In beide gevallen pakte Martin Dubravka de ballen braaf klemvast. The Cherries zetten opnieuw een aanval op en uiteindelijk werd Ryan Fraser vrijgespeeld. The winger sneed vervolgens naar binnen en haalde diagonaal hard uit. Het lage en tevens harde schot ging richting doel waar de bal uiteindelijk uiteen spatte tegen de buitenkant van de paal. Daar kwamen we enorm goed mee weg. Newcastle United kon zelf op dat moment weinig teweeg brengen. Vanuit een goede aanval werd uiteindelijk Ayoze Perez vrijgespeeld. De Spanjaard kon in de vrije ruimte net buiten the box uithalen. Zijn schot belandde echter in de handen van Cherries goalie Buruc. Het duel leek in een 0-0 ruststand af te gaan te stevenen totdat wij onnodig via de zwak spelende Federico Fernandez een corner weg gaven. Deze corner werd echter afgeslagen en de bal belandde bij Miguel Almiron. De Paraguayaan zette een hele lange individuele dribbel in en werd uiteindelijk tot 25 meter van de goal van Bournemouth gevloerd. Referee Mike Dean kende the Toon een vrije trap toe. Salomon Rondon stapte op en krulde de bal perfecte in de korte hoek waar goalie Buruc geen antwoordt op kende. Zijn inzet belandde tegen de touwen en een perfecte free kick werd bekroond tot een doelpunt, 0-1. Dit was tevens de ruststand.

Two unchanged teams verlieten the dressing room. The Magpies kwamen echter slecht uit de kleedkamer waarin men meteen een hoekschop moest afstaan na een dreigende aanval van AFC Bournemouth. De corner belandde in onze box en referee Dean wees naar de stip. Argentijn Fernandez pakte onze landgenoot Nathan Ake vast om zijn nek en dat was de referee niet ontgaan. Josha King stapte op en schoot de penalty onberispelijk hard binnen, 1-1. Een minuut na rust stond het alweer gelijk. Het duel werd echter wel levendiger en het spel golfde op en neer. Bournemouth was iets dreigender en kreeg ook goede mogelijkheden. Echter hield onze verdediging stand. Newcastle rook een penalty aangezien Salomon Rondon vanuit een vrije trap door Callum Wilson werd vastgehouden. De zuid-Amerikaan ging leggen maar referee Mike Dean vond het nu geen strafschop en liet het spel doorgaan. Het duel was aantrekkelijk met twee teams die gingen voor een driepunter. Zowaar haalde Paul Dummett op acrobatische wijze de bal van doellijn nadat vanuit een hoekschop een luchtelijke scrimmage volgde en de bal uiteindelijk over goalie Dubravka heen werd gekopt. Dummett was zeer alert en haalde de bal voor doellijn nog op spectaculaire wijze van het doel af. Enkele minuten was het echter wel raak voor de gastheren. Men zette een goede aanval op en waar Fernandez in eerste instantie goed ingreep, liet hij zich verrassen door Dominic Solanke. De jonge Brit brengt hiermee Joshua King in stelling waarin King met een bekeken schot de 2-1 wist te scoren. Bij dit doelpunt greep onze verdediging volledig mis en kende Federico Fernandez een hele vervelende middag aangezien de Argentijn nou niet bepaald solide was. Newcastle knokte zich echter terug in the game. De sterk spelende Rondon zag een schot net voorlangs gaan en enkele goede aanvallen werden niet verzilverd. We bevinden ons inmiddels in the dying seconds van the game als via de rechterkant DeAndre Yedlin gevonden wordt. The winger leverde een prima voorzet, de net inlopende Matt Ritchie ramde de bal vol op de pantoffel en zijn harde schot belandde in het dak van het doel. Uitgerekend Matt Ritchie – die jarenlang voor Bournemouth speelde – scoorde tegen zijn ex-werkgever en bezorgde hiermee Newcastle United een terecht punt met een schitterende treffer. Final score, 2-2.