Newcastle United speelde zaterdag jongstleden een cruciale wedstrijd in strijd voor lijfsbehoud. The Toon ontving Huddersfield Town. Wie dit duel won kreeg  meer adem en zal zich nagenoeg veilig spelen. Manager Rafael Benitez kon weer een beroep doen op Islam Slimani. De Algerijnse spits keerde terug na een heupblessure, al begon hij op de bank.

The Magpies gingen voortvarend van start en waren vanaf de aftrap dominerend. Men kende meer balbezit, het won meer duels en kreeg in deze eerste helft enkele zeer grote kansen. Matt Ritchie kon via een combinatie dwars door het hard van de defensie en kwam een-een met doelman Jonas Lossl. Echter had de Schot had vizier niet op scherp en schoot het van dichtbij tegen de benen van the Terrier goalie. Uit de resterende corner kwam niets voort. Newcastle was knocking on the door en de druk hield flink aan. De ene aanval naar de andere werd opgezet en Huddersfield was in geen velden of wegen te bekennen. Zo gingen enkele gevaarlijke voorzetten rakelings voorbij het doel van Lossl en kreeg met name Dwight Gayle twee opgelegde kansen. De sterk spelende Jonjo Shelvey nam een vrije trap zeer listig snel en zette met een mooie pass Gayle alleen op de keeper. De spits kende alle tijd maar stiftte de bal helemaal verkeerd en zijn inzet ging naast. Een enorme kans ging vervlogen. De kleine spits kreeg even later nog een enorme kans. Een voorzet van DeAndre Yedlin ging voorbij verdediger Schindler van Huddersfield en zodoende kwam de bal voor de voeten van Gayle. Hij nam aan en vuurde een uithaal uit de draai maar zijn inzet ging over. De bal wilde er maar niet in en het leek alsof we tegen onszelf speelde. Bijzonder frustrerend en zeer tegen de verhoudingen in aangezien Newcastle veruit de betere ploeg was en men niets te duchten had van Huddersfield Town. Half time score 0-0.

Twee ongewijzigde teams gingen na de thee de wei weer in. Newcastle leek beduusd. Het wilde absoluut maar men was ondanks een veldoverwicht niet zo heersend als de eerste helft. The Terriërs kwam beetje bij beetje terug in the game en kreeg vanuit het niets een kans. Vanuit een corner kopte Mathias Jorgensen de bal richting doel waar de bal tegen het lijf kwam van Yedlin en de vallende bal uiteindelijk in de handen kwam van Toon-goalie Martin Dubravka. Lang gebeurde er weinig en dit duel leek op een gelijkspel af te stevenen. Je had het gevoel dat als er gescoord zal worden, dit ook afdoende was en er een ploeg al winnend het duel ging afsluiten. Manager Rafael Benitez reageerde goed op de wissels van zijn collega David Wagner. Zo brengt de Spanjaard onder andere Islam Slimani in de ploeg en dit betekende het officiële debuut van de Algerijn. Er volgt een leuke slotfase en uiteindelijk kreeg the Toon loon naar werken. Er volgt een voorzet richting Slimani, doelman Lossl komt uit zijn doel maar laat los. De afvallende bal in een overvolle box komt voor de voeten van Braziliaan Kenedy. Hij wachtte uiterst rustig en legde de bal uiteindelijk breed op de inlopende Ayoze Perez. De Spanjaard gleed de bal tegen de touwen en zodoende kwam Newcastle op een terechte 1-0 voorsprong. Het was nog tien minuten bibberen maar the Toon hield stand waarmee het een enorme belangrijke driepunter in de wacht sleepte. Final score, 1-0.

Newcastle United: Martin Dubravka; DeAndre Yedlin, Jamaal Lascelles (C), Florian Lejeune, Paul Dummett; Matt Ritchie (’67 Christian Atsu), Jonjo Shelvey, Mohamed Diame (’79 Isaac Hayden); Ayoze Perez; Dwight Gayle (’71 Islam Slimani).

Huddersfield Town: Jonas Lossl; Terence Kongolo, Christopher Schindler, Mathias Jorgensen, Tom Smith (’83 Stevie Mounie); Aaron Mooy, Jonathan Hogg; Rajiv van la Parra (’86 Scott Malone), Alex Pritchard, Elias Kachounga (’56 Colin Quaner); Laurent Depoitre.

Goals: ’80 1-0 Ayoze Perez (Newcastle United)
Referee: Martin Atkinson
Yellow Cards: Jamaal Lascelles (Newcastle United), Aaron Mooy, Colin Quaner, Jonathan Hogg & Chrristopher Schindler (Huddersfield Town)
Red Cards: None
Attendance: 52,226