Newcastle United heeft bekend gemaakt om drie spelers als free agent weg te laten gaan. Het gaat om long served goalie Rob Elliot, zie foto, Jamie Sterry en Jack Colback. Laatste twee zijn echte Geordies.

Ierse doelman Rob Elliot kwam 9 jaar geleden over van Charlton Athletic. Hij was met name stand in goalie maar toch kwam hij tot 68 optredens. Hij kende zowel de glorie als de klappen. Hij keepte ook Europese duels namens the Toon en maakte deel van de selectie wat promoveerde onder Rafael Benitez. Elliot was een zeer trouwe dienaar van Newcastle United en een echte professional. Rob Elliot is inmiddels 34 en heeft via social media een geweldige post achtergelaten waarin hij de Club en vooral the Toon Army bedankt voor prachtige jaren in Tyneside. Sinds december 2017 kwam the goalie niet meer in actie.

Jamie Sterry was een jeugdproduct van the Toon. Hij maakte zijn debuut op St. James’ Park in het 5-1 gewonnen duel met Spurs ondanks dat the Toon toen degradeerde. Hij heeft 12 optredens gemaakt namens Newcastle United en kwam op uitleenbasis ook uit voor Crewe Alexandra en Coventry City. The Geordie neemt dus afscheid en ook hij liet een geweldige post achter waar hij dankbaar was naar de Club en the Toon Army.

Jack Colback, afkomstig uit Killingworth, is een echt Geordie en kwam als free agent over van the dirty Mackems. Hij kwam 102 maal uit voor Newcastle United maar speelde sinds 2017 niet meer voor the Toon. De middenvelder raakte volledig uit beeld en werd uitgeleend aan Nottingham Forest. Momenteel is ‘ginger Pirlo’ geblesseerd.

Newcastle United Reserves Luke Charman, Victor Fernandez, Liam Gibson en Nathan Harker vertrekken ook als free agent.

Head Coach Steve Bruce zegt het volgende; ”Many of the players leaving us have been with the club for a long time and, both personally and on behalf of the club, I’d like to thank them. I’m sure supporters will join me in appreciating their efforts over the years and we wish them the very best with the next steps in their careers,,.