Excuses voor het late bericht maar schrijver des dienst zit met een ‘spit in de rug’ ziek thuis. Newcastle United speelde zaterdag j.l. een cruciale away game tegen Huddersfield Town. Manager Rafael Benitez koos er verrassend voor om Matt Ritchie te slachtofferen die zodoende op de bank begon.

The Toon begon onthutsend zwak aan dit duel. The Terriers roken bloed en speelde vrij aardig, lees ze waren de beste van de slechtste. Zo dwong men een corner af. Dit na slecht verdedigend werk aan onze zijde. De corner kwam in onze box en Fransman Lepoirtre kon volleren maar zijn inzet ging over het doel. In balbezit lieten wij weinig tot niets zien laat staan een aanval. Eigenlijk was het een zeer armoedige en povere vertoning. Huddersfield Town kende het betere van het spel en was dichtbij een treffer. Phillip Billong schoot een perfecte free kick waar onze goalie Dubravka met een stijlvolle parade de bal uit de bovenhoek wist te boksen. Even later kreeg Lowe namens the Terriers een goede kans – na een prima aanval – ware het niet dat hij in offside position het lichaam van Martin Dubravka trof. Newcastle zelf kende met Zwitser Schar een goede kans. De verdediger kwam in kansrijke positie na een pass van Koreaan Ki maar the first touch was niet goed waarop Fabian Schar stuitte op de uitkomende Jonas Lossl. Een hele slechte eerste helft kende een brilstand als score.

Manager Rafael Benitez kende ongetwijfeld wijze woorden tijdens de rust, want er kwam een herboren ploeg de kleedkamer uit. In balbezit stukken nauwkeuriger en men was ook beter dan de gastheren. Newcastle kende gelijk al een goede kans met Christian Atsu die stuitte op Jonas Lossl. The Toon kwam vlak daarna op voorsprong via een fantastische aanval. Newcastle stond onder druk maar wist hier heel knap uit te voetballen waaruit een counter ontstond. Een Spaanse one-two tussen Javier Manquillo en Ayoze Perez zorgde ervoor dat Manquillo door kon lopen en hij op zijn beurt een prima steekpass gaf op de vrijlopende Salomon Rondon. Laatste gleed de bal als een koelbloedige spits tussen de palen waar de bal het net deed raken, 0-1. Een bomvol uitvak in extase en op dat moment een hele belangrijke voorsprong. De tweede helft duurde aan en the Toon kreeg onterecht een fikse tegenslag te verwerken aangezien een treffer werd afgekeurd. In the replay bleek dat Perez onside was en deze treffer had moeten tellen. De thuisploeg probeerde onze defensie te kraken, maar de organisatie stond als een huis. Doelman Martin Dubravka verrichte een goede save op het schot van Lowe, uit de ontstaande rebound stond hun spits Lepoirtre offside en ging dit feest niet meer door. The Magpies vochten de voorsprong uit tot the final whistle en boekte zodoende een massive threepointer. Final score, 0-1.

Door de zege is het gat met the bottom three opgelopen tot zes punten. Daarbij is men nu drie uitduels op rij ongeslagen. Aanstaande zaterdag wacht opnieuw een massive game, Fulham komt op bezoek in Newcastle en laten we hopen dat we dan de drie punten ook in eigen huis kunnen behouden.