The Toon heeft gisterenavond een 2-4 zege geboekt bij Blackburn Rovers. Vele wisselspelers en zelfs enkele jeugdproducten kregen speelminuten; Freddie Woodman, Callum Roberts, Jamie Sterry en Sean Longstaff begonnen in de basis.

Newcastle kwam binnen 22 minuten al op een 0-2 voorsprong door goals van aanvaller Callum Roberts en middenvelder Sean Longstaff. Er leek geen vuiltje aan de lucht maar the Rovers knokte zich in het laatste bedrijf van the first half terug. Door goals van ex-Geordie Adam Armstrong en Darragh Lenihan gingen beide teams met een 2-2 ruststand aan de Engelse thee.

Rafael Benitez bracht Jamaal Lascelles in de ploeg voor Cairan Clark. Echter moest Lascelles zich na een kleine 10 minuten alweer laten vervangen door Isaac Hayden. Al met al een zeer beroerde situatie. In de reguliere speeltijd werd er niet meer gescoord wat extra time betekende. In het tweede bedrijf van the extra time wisten Spanjaarden Joselu en de ingevallen Perez het net te vinden. Beide goals vielen binnen het minuut. Dit maakte de eindstand op 2-4.

In de volgende ronde speelt Newcastle United een thuisduel tegen Watford. Deze wordt gespeeld  in het weekend van 25, 26 en 27 januari aanstaande.