Newcastle United speelde gisterenmiddag om 17.00 uur Dutch time een thuisduel tegen Chelsea. Newcastle kende een reeks van zeven aaneengesloten duels zonder nederlaag tegen the Blues. Toon-manager Rafael Benitez miste last minute Jonjo Shelvey en Jamaal Lascelles vanwege kwetsuren. Hierdoor moest de Spanjaard noodgedwongen zijn opstelling wijzigen. Federico Fernandez en Fabian Schar maakte hun basisdebuut eveneens als Salomon Rondon die Joselu naar de bank verwees. Chelsea startte voor het eerst met Eden Hazard en Real Madrid huurling Mateo Kovacic maakte zijn debuut.

Een eenzijdige eerste helft. Het initiatief en balbezit lag bij de blauwhemden uit Londen maar echt dreigend werd men niet. Newcastle speelde compact, gokte op de counter en kon aanvallend amper wat te weeg brengen. Jacob Murphy schoot van afstand – vanuit een omschakeling – de bal in handen van Kepa Arrizabalaga. De gasten uit Londen waren gevaarlijk via met name Eden Hazard maar een schot verdween in het zijnet en de Belg kreeg in de slotfase een goede kans maar wachtte te lang, waardoor de defensie van Newcastle zich op tijd kon herpakken. Chelsea kende een enorm veldoverwicht maar deed hier helemaal niets mee in termen van kansen en mogelijkheden. Newcastle was te arm om vanuit de counter te kunnen toeslaan. Spits Rondon stond op een eiland en kreeg weinig support. The Toon parkeerde letterlijk de bus. Een al met al saaie eerste helft eindigde in een brilstand, 0-0.

Beide manager grepen in en dit bracht het tweede bedrijf ten goede. Willian was namens Chelsea dreigend en hield ten opzichte van zijn collega’s in de eerste helft het veld goed breed en gaf de Braziliaan steekpasses, waardoor onze compacte defensie bij tijd en wijlen flink aan de bak moest. Braziliaanse Duitser Rudiger schoot vanuit het niets de bal snoeihard tegen de deklat. De centrale verdediger rukte op, legde aan en vuurde een enorm hard schot richting doelman Martin Dubravka. Het harde schot spatte uiteen tegen de deklat en daar kwam Newcastle United ontzettend goed mee weg. Cesar Azpilicueta zette enige tijd later namens the Blues een goede aanval op. De back hield nu het veld wel lang en diep, waardoor hij dreigend kon zijn. Na een listige een-twee en wat passes, kon de back afvuren maar goalie Dubravka dook laag en pakte de bal braaf met zijn handen. Vanuit het niets kreeg Chelsea een penalty toegewezen. Marcos Alonso stoomde op en dribbelt listig the box binnen van Newcastle. Fabian Schar verrichte een prima tackle op de bal maar referee Paul Tierney besliste anders en wees naar de stip. Eden Hazard stapte op en schoot binnen waar Martin Dubravka de bal nog raakte met zijn hand, 0-1. Manager Benitez greep in en bracht aanvaller Muto in de ploeg. Newcastle United rechte de rug en kwam ook zelf vanuit het niets tot een treffer. De bal werd naar de rechterkant getrapt waar DeAndre Yedlin – met een vermoedelijke elleboogstoot – zich vrij wist te maken van Olivier Giroud. De Amerikaanse back krulde een perfecte voorzet waar invaller Joselu de bal vanuit een moeilijke hoek zeer knap wist binnen te knikken, 1-1. Het duel leek af te stevenen op een puntendeling maar een voorzet van Chelsea kwam in onze box, de bal werd aan de rechterzijde met een lage voorzet richting tweede paal gebracht waar DeAndre Yedlin zijn punt van de schoen tegen de bal deed zetten, de bal verdween langs doelman Dubravka in het net en dit betekende een own goal, 1-2. Dit was tevens de eindstand.

Opstelling, goals, kaarten en wissels zie uitslagen.