Newcastle United speelt vanavond wederom een thuisduel. Waar het zondag j.l. met 3-0 won van Sheffield United en de hervatting van the Premier League een enorme boost gaf, komt vanavond Aston Villa op bezoek. Saillant detail, ook Aston Villa is een ex-werkgever van Steve Bruce eveneens als the Blades.

Newcastle United kan vanavond niet beschikken over Florian Lejeune, Cairan Clark en de Longstaff brothers. Daarbij heeft men officieus afscheid genomen van het duo Jack Colback en Jamie Sterry. Beide mogen vanaf nu de Club verlaten als free agent. De kans bestaat overigens dat Head Coach Steve Bruce enkele wijzigingen doorvoert in zijn basis team aangezien er vele duels afgewerkt worden in een relatief kort tijdbestek en ook het treffen met Manchester City komende zaterdag binnen het kader van the FA Cup op het programma staat. The Toon moet waken voor onderschatting en keen on focus blijven, want wellicht met het resterende programma kan men een mooie eindklassering neerzetten. Doelstelling is om de top 10 te halen. Vermoedelijke starting line-up: Martin Dubravka; Danny Rose / DeAndre Yedlin, Jamaal Lascelles (C), Federico Fernandez / Fabian Schar, Matt Ritchie; Isaac Hayden, Jonjo Shelvey, Alain Saint-Maximin; Miguel Almiron, Joelinton.

Tegenstander Aston Villa uit Birmingham staat in de relegation zone en moet dapper strijden tegen degradatie. Men heeft inmiddels twee duels al afgewerkt in the restart. Beide thuisduels werden niet gewonnen, Sheffield United werd een doelpuntloos gelijkspel en men verloor ongelukkig van Chelsea, 1-2. Manager Dean Smith kan geen beroep doen op Bjorn Engels en Schots international John McGinn is een twijfelgeval. The Villans staan op een 19e stek en vechten met Bournemouth en West Ham United om niet te doen degraderen. Men won wel overigens het eerste onderlinge treffen met 2-0 eerder dit seizoen op Villa Park.

Referee is Chris Kavanagh en VAR is Peter Banks. Het laatste treffen van beide ploegen op St.James’ Park was in het seizoen 2016-2017. Newcastle won toen met 2-0 en guess who was in charge of the Villans….? Yes, Steve Bruce.

Howay the Lads!!