Als eerste wensen wij alle (Engelse) mede-supporters, leden van Dutch Toon Army, volgers en sympathisanten een heel gezond, voorspoedig, succesvol en sportief 2019 toe. Moge het voor Newcastle United in ieder geval een positief jaar worden (lees: staying up en verkoop van de Club). Terwijl de oliebollen, champagne en de nodige lekkernijen nog in ons verteerstelsel verkeren, wordt er in Engeland weer volop gevoetbald na de jaarwisseling. Gisteren werden er drie duels afgewerkt, vandaag zes met als afsluiter van de avond; Newcastle United vs Manchester United.

The Toon speelde op zaterdag 29 december j.l. een uitduel in en tegen Watford. Lang leek de formatie van Rafael Benitez af te stevenen op een zege maar uiteindelijk werd het een terechte puntendeling, 1-1. De manager was na afloop duidelijk richting zijn spelers; ‘er moet een wonder gebeuren willen wij erin willen blijven’. Deze quote verduidelijkte hij door aan te geven dat zijn samenwerking met zijn spelers hecht moet blijven door hard te blijven werken en het geloof te doen behouden. De Spanjaard was zeer content met the performance tegen Watford en wilt graag op die voet verder. Ondertussen was de quote ook een duidelijk signaal naar eigenaar Mike Ashley en Lee Charnley; er moet simpelweg kwaliteit bij. ‘Rafa’ kan geen beroep doen op Ki Sung-Yueng aangezien de Zuid-Koreaan absent is vanwege the Asia Cup. Japanner Muto is vandaag voor het laatst bij en vertrekt daarna naar de Verenigde Arabische Emiraten om ook aan dit toernooi deel te nemen. Cairan Clark, Karl Darlow en Federico Fernandez zijn twijfelgevallen. Kenedy is door Rafael Benitez tegen Watford bewust buiten de selectie gelaten. De Braziliaan heeft te horen gekregen dat zijn prestaties beter moeten en dat ‘Rafa’ de Kenedy wilt zien die hij exact een jaar geleden oppikte bij Chelsea en toen impact maakte. Newcastle United gaat vrijwel zeker in een 5-3-2 formatie spelen. De vermoedelijke starting line-up: Martin Dubravka; DeAndre Yedlin, Fabian Schar, Jamaal Lascelles (C), Paul Dummett, Matt Ritchie; Christian Atsu, Mohamed Diame, Isaac Hayden; Ayoze Perez, Salomon Rondon.

Manchester United kende een zeer tegenvallend en wisselvallig seizoen. Dit koste uiteindelijk Jose Mourinho zijn baan, mede gezien het feit dat zijn relatie met de spelers alles behalve goed verliep. Met name sterspeler Paul Pogba kende een zeer koele relatie met ‘the Special One’. De Portugees vertrok vervolgens met een enorme ‘fuck off premie’ en de Noor Ole Gunnar Solksjaer werd aangesteld als interim manager. Sinds zijn intree zijn the Red Devills herboren en boekte men drie zeges op rij. Man. Utd staat momenteel zesde maar heeft de aansluiting voor Europees voetbal weer in zicht.┬áChris Smalling, Scott McTominay and Marcos Rojo zijn allen geblesseerd en zijn niet inzetbaar. Marcus Rashford is een twijfelgeval. Eric Bailly kende in het vorige tegen AFC Bournemouth (4-1 winst red.) een rode prent en is hiermee automatisch een duel geschorst.

Newcastle kan teren op haar laatste twee duels. Seizoen 2015-2016 kende deze editie een gelijkspel, zie foto. Toen werd het in een spectaculair duel 3-3. Het vorige seizoen kende eveneens een spetterend schouwspel waarin the Magpies door een doelpunt van Matt Ritchie met 1-0 wonnen. Echter zoals het mooie sport gezegde luidt; ‘resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst’.

Referee in charge is Andre Marriner. Het duel wordt live uitgezonden op the tellie. Zowel Sky Sports als Ziggo Sport Select bieden jou het duel. Wanneer je hier niet op geabonneerd bent bieden streams op internet alsnog uitkomst.

Howay the Lads!!