De immens populaire manager Rafael Benitez erkent dat hij prestatie druk voelt. Hij ziet de komende drie maanden als cruciaal voor het seizoen. Na zeer lastige wedstrijden en tevens twee tegenvallige wedstrijden (Cardiff City uit en Leicester City thuis) volgen nu een reeks wedstrijden waar men simpelweg resultaten moet boeken om lijfsbehoud.

In het geruchten circuit ging de naam van Celtic manager Brendan Rodgers al rond. Dit zinde Benitez allerminst. Hij weet als geen ander dat hij het tij moet gaan keren en hij denkt dat ook te kunnen. Aanstaande zaterdag wacht het thuisduel tegen Brighton & Hove Albion. De Club leiding heeft tot dusver tevergeefs twee pogingen gedaan om de 58-jarige manager binnenboord te houden. Benitez’ contract loopt komende zomer af en verlengen wil de Spanjaard niet. Rafael Benitez wilt eerst zekerheid dat de Club voldoet aan zijn eisen; de jeugdopleiding moet hervormd worden en de Spanjaard wilt vooral (terecht!) dat eigenaar Mike Ashley structureel forst investeert om kwalitatieve spelers binnen te halen.

Mike Ashley heeft Newcastle United inmiddels een jaar te koop staan. Onderhandelingen met CPC Capital van Amanda Staveley liepen op niets uit. Ashley heeft nu ingezien dat hij met prijs moet dalen en is hiertoe bereid te doen accepteren. Pete Kenyon (oud eigenaar West Ham United en Chelsea) en een Arabische partij schijnen interesse te hebben. Manager Rafael Benitez – dit is immers geen geheim – hoopt dat Mike Ashley de Club gaat verkopen, zodat de nieuwe eigenaar wel aan de wensen tegemoet komt.