Na de international break pakt men de competitie weer op en ondergaat the Premier League dus een hervatting. Newcastle United speelt morgen the lunchtime kick off. At St. James’ Park heten wij Chelsea welkom, kick off 13.30 uur Dutch time.

The Toon boekte voor de break een terechte nederlaag bij Southampton (2-0 red.). Met name de manier waarop was een absolute wanvertoning. Head Coach Steve Bruce, same old Brucey, lag volkomen logisch onder vuur vanwege anti-voetbal speelwijze en bevestigde weer eens dat hij tactisch verre van bekwaam is. The Toon Army was al niet overtuigd van zijn kunnen en naast de genoemde factoren stonden diverse spelers niet op hun reguliere plek. Dit sluit aan bij het gegeven dat Miguel Almiron’ zaakwaarnemer eerder deze week het nieuws naar buiten bracht dat zijn pupil mogelijk gaat verkassen naar Inter Milan. De Zuid-Amerikaanse aanvallende middenvelder / flankspeler is naar zegge van zijn agent ontevreden. Gezien zijn international duty is de kans klein dat hij vanwege zijn lange reis en jetlag aan de aftrap verschijnt. Ryan Fraser is absent vanwege een blessure die hij opliep bij het Schotse nationale elftal. Paul Dummett kende een fikse terugslag in zijn revalidatie en is helaas opnieuw buitenspel. Dwight Gayle ontbreekt eveneens vanwege langdurige blessureleed. Martin Dubravka, Matt Ritchie en Jonjo Shelvey hebben na pittige kwetsuren de groepstraining hervat maar naar alle waarschijnlijkheid ontbreekt men tegen Chelsea. Callum Wilson wordt last minute bekeken of hij inzetbaar is.
Newcastle United kent naast perikelen in het elftal ook buiten de lijnen nieuws. De Club heeft een rechtszaak aangespannen tegen de directie van the Premier League vanwege de misgelopen overname deal tussen huidige eigenaar Mike Ashley en het Saudische PIF. Bij een zege kan men definitief aansluiten bij de top van de middenmoot. Head Coach Bruce overweegt veranderingen aan zijn starting line-up. Gezien zijn personele beschikking maar vooral de wanvertoning tegen the Saints een logische opmerking. Hopelijk voegt hij daad bij woord en ondergaat ook hij een tactische metamorfose.

Frank Lampard hoopt met Chelsea te kunnen winnen in Newcastle Upon-Tyne. Hij begint aan zijn tweede seizoen bij the Blues maar wist nog niet te winnen in Geordieland. Daarbij won Chelsea slechts eenmaal in de laatste zeven ontmoetingen. Chelsea is momenteel in bloedvorm en staat met een 5e plaats slechts drie punten achter op koploper Leicester City. The Blues missen Christian Pulisic vanwege een blessure. Hetzelfde geldt voor Thiago die gespaard wordt. Dit, zodat de Braziliaan kan deelnemen in het Champions League duel tegen Rennes. Duitsers Timo Werner en Kai Havertz gaan dit duel mogelijk missen vanwege Covid-19. Beide zijn herstelt maar mogelijk komt het treffen met the Magpies te vroeg. Ben Chillwell is een twijfelgeval maar lijkt dit duel wel te gaan halen.

Craig Pawson is de referee. VAR is Simon Hooper. Het duel is live te aanschouwen via BT Sport en Ziggo Sports. Afgelopen editie eindigde in een 1-0 zege door een late winner van Isaac Hayden.

Howay the Lads!!