On Boxing Day reisde Newcastle United af naar Anfield waar men moest aantreden tegen gastheer Liverpool. Opmerkelijk was dat onze manager Rafael Benitez ervoor koos om zowel Ayoze Perez als Salomon Rondon te slachtofferen (of beter gezegd rust te gunnen?). Newcastle speelde in een 5-3-2 formatie.

The Toon opende aardig en kreeg binnen enkele minuten een corner. Uit deze hoekschop kon Lascelles koppen maar de captain kwam niet verder dan de bal hoog te koppen, Liverpool kon de bal zodoende weg werken. Tot zover niets aan de hand in een duel waar Liverpool graag wilde maar teveel fouten maakte en Newcastle loerde op een counter. Echter vanuit het niets kwamen we toch op een 1-0 achterstand door een doelpunt van Dejan Lovre. Na deze treffer zakte we weg als pudding en konden wij amper de bal in de ploeg houden. Met name Spanjaard Joselu was onthutsend zwak, zelfs simpele kaatsen kwamen bij een Scouser terecht. Daarbij viel te zien in de aanvalslinie dat hij en Japanner Muto totaal niet op elkaar waren ingespeeld. Hier kun je manager Rafael Benitez toch enige kritiek op geven door dit duo op te stellen. Joselu overigens vroeg regelrecht op een wissel dan wel een verzoek voor de transferlijst, wat een waardeloze speler!  Enfin, het duel ving door en niet groots spelend Liverpool maakt het ons knap lastig. Zo kwam er via een omschakelmoment een stiftpass kwam in de loop van Sadio Mane die vrij doortocht had maar onze goalie Martin Dubravka reageerde alert en voorkwam een treffer door zijn lichaam vol in het duel te gooien, de bal stuiterde naar rechts en onze verdediging kon de vrije bal oppikken en het spel vervolgen. The Reds hielden de druk erop en probeerde onze muur te doorbreken. Onze verdediging moet vele voorzetten weg koppen / werken en onze goalie Dubravka staat een puike duel te keepen door zijn alertheid. Liverpool kreeg met Jordan Henderson een schietkans, maar Sad Mackem Bastard schoot de bal hoog the stands in. Aan Newcastle zijde kregen we slechts een mogelijkheid met een afstandsschot van Matt Ritchie die ruim naast ging. Vlak voor rust werd ex-Magpie Georginio Wijnaldum gevloerd door Mohamed Diame, een free kick volgde. Shaqiri stapte op en krulde de bal perfect richting de bovenhoek maar Martin Dubravka verrichte een super save, waardoor de bal uit het doel werd gepareerd. Uit de resterende corner kwam niets voort. Al met al maakte deze helft duidelijk dat Newcastle United weinig ging halen op Anfield. Half time score, 1-0.

De tweede helft ving aan met twee unchanged teams. Als je nog enige geloof had in een stunt, forget it! Mohamed Salah werd in een sprint gelanceerd en in dit sprint duel slalomde hij langs onze defensie en werd vervolgens gevloerd door Paul Dummett en Jamaal Lascelles. Referee Graham Carr wees naar de stip en Salah stapte vervolgens op en scoorde, 2-0. Wat Newcastle vervolgens was zien was totally and utterly shite!! Het was een pure comedy caper show vanuit onze zijde. Onze verdediging bleef in veel situaties met veel kunst en vliegwerk overeind mede door een sterk spelende goalie Dubravka. Liverpool kon zonder grootse inspanning gevaarlijk en dreigend worden door onze verdediging bij vlagen zoek te spelen. Men wilde graag nog een derde treffer produceren maar sloeg soms door in hun gallery play. Het enige positieve was een sterk keepende Martin Dubravka, de away support van ons volle uitvak die het team continu deden supporten – tegen beter weten in – en dat onze concurrentie op diverse velden ook tegen een dikke achterstand aankeek. Ondertussen kwamen er plichtmatige wissels, waar Sean Longstaff zijn debuut mocht maken namens Newcastle United. Het jonge jeugdproduct verving Kenedy. In aanvallend kregen we slechts wat mogelijkheden. Joselu kopte een bal vlak na de 2-0 naast en na een goede aanval kreeg Isaac Hayden een lastige mogelijkheid waarin hij de bal naast het doel gleed. Nee het was overduidelijk, er viel niets te halen vandaag laat staan dat hier überhaupt enige geloof hierin was. De lang verwachte 3-0 viel dan ook eindelijk. Dit nadat we in een scrimmage kwamen en onze defensie volledig van de mat werd weggetikt. Een lage voorzet over de rechterkant werd uiteindelijk voor een leeg doel binnen getikt door Xherdan Shaqiri. Tot overmaat van ramp kopte Fabinho vanuit een hoekschop bij de eerste paal ook nog eens de 4-0 strak tegen de touwen. Sadio Mane was nog heel dichtbij de 5-0 nadat hij vanuit de lange bal de diepte werd ingestuurd maar zijn poeier ging rakelings over. Daarna was invaller Sturridge nog heel dichtbij de vijfde treffer, maar hij kopte de bal na een voorzet rakelings naast. Even daarvoor werd manager Rafael Benitez toegezongen vanuit het uitvak waar hij met een ‘boer als kiespijn’ zwaaide. Zelfs een eretreffer werd ons niet gegund aangezien we vanuit een uitbraak een kans kregen tot scoren maar de uitkomende goalie Allison verrichte goede reddingen, met name op het schot van debutant Longstaff. Uiteindelijk werd ons het pijn uit de ogen verlost door het laatste fluitsignaal. Final score, 4-0.

Just one fucking thing to say; ”Loose a game against Liverpool is fine and as expected, but the way we are loosing is totally unacceptable. Woefull performance!!,,