Newcastle United reisde zaterdag j.l. af naar Londen waar men the lunchtime kick off match speelde tegen the Spurs. The Magpies konden nog geen beroep doen op nieuwbakken aanwinst Miguel Almiron vanwege visum. Andere aanwinst Antonio Barreca nam plaats op de bank. The Toon speelde in dezelfde namen en rugnummers als in het gewonnen duel tegen Manchester City. Tottenham Hotspur begon met Erik Lamela in de spits en old-Toon speler Moussa Sissoko startte op het middenveld.

Newcastle United begon zoals verwacht defensief en gokte op de counter. The Spurs kende het initiatief maar kon moeilijk doorbreken in de goed georganiseerde spel van the Toon. Een gevaarlijke lage voorzet kon gepakt worden door onze goalie Martin Dubravka. Er volgde een lange tijd niets en the Spurs kon de muur maar niet doorbreken. De druk werd heviger maar onze defensie hield stand. Echter kwam er een voorzet van Jan Vertonghen die op het hoofd deed belanden van de volledig vrijstaande Lucas Meira. De Braziliaan kende een niet te missen kans maar hij kopte de bal naast het doel. Hier kwam Newcastle United heel goed weg. Dit was echter ook het startsein om de schuw van zich af te gooien. Er was een fase in de wedstrijd waarin the Magpies sterker werden. Via een goede uitbraak kreeg Matt Ritchie de bal (hij speelde zijn 100e wedstrijd voor Newcastle United) en de Schot bracht de bal vervolgens goed voor. Ayoze Perez kreeg de bal via een blokkade en hij haalde uit. De Spanjaard trof een Spurs been, de rebound kwam voor de voeten van Salomon Rondon maar zijn inzet werd door Christian Eriksen uiteindelijk tot een corner verwerkt. Newcastle United liet een hele goede kans liggen op de openingstreffer. De storm nam af en Tottenham Hotspur nam het initiatief terug. Met veel kunst en vliegwerk bleven we overeind en zagen we zelfs een kopbal van Erik Lamela op de deklat uiteenspatten. Half time score, 0-0.

Twee unchanged teams hervatte het duel. Newcastle United liet een goede openingsfase zien en kreeg een enorme kans. Men zette een goede aanval op over rechts en uiteindelijk bracht DeAndre Yedlin de bal voor. Zijn voorzet belandde bij Rondon die een luchtduel won van twee Spurs verdedigers. De zuid-Amerikaan knikte de bal perfect diagonaal naar de lange hoek maar de inzet spatte uiteen tegen de paal. Hier kende we enorm veel pech en had de aanval en de kopbal een beter lot verdiend. Vervolgend hield Newcastle de druk aan en haalde Matt Ritchie uit maar de Schot schoot de bal in handen van Spurs-goalie Hugo Lloris. Na een hele goede start kwamen the Spurs beter in het duel en kreeg men vele kansen. Via een corner kon Christian Eriksen de bal listig door verlengen en haalde Fabian Schar de bal van de doellijn. Goalie Martin Dubravka moest een paar keer listig ingrijpen en pakte paar beste ballen. De druk werd heviger en Newcastle was flink aan het verdedigen. Tottenham bracht Spanjaard Llorrente in de ploeg om hiermee de spitspositie een andere invulling te geven met traditioneel kick and rush football. Vanuit wederom een corner kon Spurs na een scrimmage opnieuw uithalen en ditmaal stond Matt Ritchie op de juiste plek om zijn doelman te assisteren, de Schot schoot de bal van doellijn weg. Newcastle hield lang staande en dacht aan een gelijkspel wat ons een bonuspunt had opgeleverd maar Koreaan Son dribbelde, maakte zich vrij en schoot de bal uiteindelijk richting doel. Onze sterk keepende Dubravka tastte de bal mis en uiteindelijk belandde het schot van Son tegen onze touwen. Dubravka kende een mis timing door de vervelende stuit waarmee de fout een treffer opleverde, 1-0. ‘Rafa’ gooide Kenedy en debutant Barreca in de ploeg om nog een gelijkmaker te produceren maar onze slotfase was niet goed genoeg om kansen te produceren. Een listige steekpass op Ayoze Perez was te scherp en kwam in de handen van Spurs-goalie Lloris. Andre Marriner floot het duel af en zo leden wij een ongelukkige last minute nederlaag tegen Tottenham Hotspur. Final score, 1-0.