Newcastle United reisde af naar the capital om in het London Stadium te spelen tegen West Ham United. Head Coach Steve Bruce voerde een paar wijzigingen door; Isaac Hayden keerde na een schorsing terug in de basis en Jonjo Shelvey passeerde Matty Longstaff.

In de eerste minuten zie je een duel dat West Ham United ligt het initiatief pakt. Echter komt men niet verder dan corners waarin Balbuena twee keer licht kan inzetten maar beide pogingen zijn niet gevaarlijk. Newcastle United kroop uit haar schulp en was vanuit de counter levensgevaarlijk. West Ham verdedigt ver van de goal af en dit biedt perspectief. The Toon is gezet en men wordt dreigender. Uiteindelijk weten the Magpies dan ook te scoren. Nadat Miguel Almiron lichtjes wordt gevloerd door Fransman Diop en de verdediger geel kreeg, mocht Jonjo Shelvey aanleggen voor een vrije trap. De middenvelder die uitgerekend tegen zijn boyhood club speelt neemt de vrije trap goed, de bal gaat richting de tweede paal waar Joelinton de bal prima binnenwaarts verlengd met het hoofd en Cairan Clark vervolgens klimt en de bal diagonaal binnen kopt in het dak van het doel; 0-1. Newcastle bleef door denderen en het rook bloed. Wederom vanuit een standaard situatie wist men te scoren. Vanuit een korte corner komt de bal via via bij Jetro Willems. Onze landgenoot pompt de bal in the box, West Ham staat te slapen en maar liefst vier spelers ontwijken de offside trap. Argentijn Federico Fernandez knikt de bal met een boog over goalie Roberto heen; 0-2. West Ham United is volledig de kluts kwijt en Newcastle United dicteert, het is heer en meester. Er wordt vervolgens vanuit de counter in een kort tijdsbestek vele kansen gecreĆ«erd. Fransman Allan Saint-Maximin sprint de verdediging uit en staat oog in oog met Roberto maar schiet heel zwak binnen, waardoor de 0-3 uitbleef. Een kopie gebeurd enkele minuten later, wederom sprint ‘ASM’ de verdediging eruit en komt het weer oog in oog met Roberto. Saint-Maximin chipt de bal licht die via Argentijn Zabaleta wordt getackeld, in de rebound kan Saint-Maximin opnieuw uithalen maar hij legt de bal breed op de inlopende Miguel Almiron. De zuid-Amerikaan heeft een niet te missen kans maar hij schoot de bal tegen de benen van goalie Roberto. In de daaropvolgende bal wisselingen kreeg Jonjo Shelvey net buiten the box de bal en haalt verwoestend uit. Zijn harde schot gaat richting de bovenhoek waar de bal uiteen spatte op de lat. The Magpies lieten een hele sterke fase zien en het speelt haar beste helft van het seizoen maar men vergeet zichzelf te belonen. West Ham krabbelt overeind en krijgt nog kansen. Sebastien Haller treft met een omhaal onze goalie Martin Dubravka die de bal braaf kan pakken. Vlak voor rust kopte Balbuena vanuit een corner fraai binnen maar de redding van Dubravka was subliem en hij dook de bal uit de bovenhoek. The Toon liet een fantastische eerste helft zien. Het enige verwijt is dat Newcastle de gastheren veel meer pijn had kunnen doen en het zichzelf niet deed belonen. Al met al ging men wel zeer terecht met een 0-2 voorsprong aan de thee.

West Ham United manager Manuel Pellegrini brengt twee nieuwe gezichten de wei in; Lanzini en Ajeti. Newcastle bleef doorgaan met haar goede spul en dacht aan een derde treffer. De bal werd ingebracht over rechts door ‘ASM’ en DeAndre Yedlin hapte toe en wist in twee instanties te scoren maar deed dit helaas in offside position. Zodoende ging het feest niet door en werd het spel vervolgd met een vrije trap voor de gastheren. Echter duurde het niet lang dat er een nieuw feestje volgde; Newcastle kreeg een free kick toegewezen en Jonjo Shelvey stapte op en schoot de bal krullend naar de korte hoek. Hammer-goalie Roberto dook maar zag er ongelukkig uit en de bal stuiterde tegen de touwen, 0-3. Shelvey rende als een gek naar het uitvak om zijn goal te vieren met de 3000 meegereisde Geordies. Vlak na de treffer kreeg West Ham United met Ajeti een prima kans maar in plaats van te schieten wachtte hij te lang en kon Newcastle orde op zaken stellen door goed verdedigend werk. Vanuit dit werk kon Newcastle counteren en schoot Miguel Almiron net buiten the box de bal in de handen van Roberto. West Ham is van slag en het stadion stroomt steeds leger. Haller kreeg een mogelijkheid maar treft Dubravka in zijn weg. Newcastle stond goed georganiseerd en blijft prima doorspelen. The Hammers bleven niet opgeven en probeerde er wat van te maken wat best dreigend is. Nu weet men wel uit een corner te scoren en onder het motto ‘drie keer scheepsrecht’ scoort Mexicaan Balbuena ditmaal wel door de bal het laatste zetje te geven; 1-3. Het geloof keerde terug en het is aan Newcastle om weer wakker te worden om erger averij te doen voorkomen. The Magpies voeren hun eerste wissel door; de sterk spelende Allan Saint-Maximin werd vervangen voor Christian Atsu. De Afrikaan kreeg zodoende ruim een kwartier speeltijd. Na een hele zwakke pass, kreeg Almiron de bal en hij startte de brommer. Een sprint van ruim 50 meter gaf hem een mogelijkheid om te schieten maar Almiron schoot uiteindelijk de bal over. Beide teams zoeken ondertussen nog naar treffer, West Ham voor de aansluiting en Newcastle om het duel definitief op slot te gooien. Almiron en Joelinton hebben shots on target die geen gevaar zijn en een afstandsschot van Lanzini belandt braaf in de handen van de duikende Martin Dubravka. Newcastle gooit twee local lads er in, Paul Dummett en vlak daarna Andy Carroll. Laatste keerde terug bij zijn oud-werkgever en kreeg ook een applaus van de West Ham fans. Robert Snodgrass scoorde een fantastische treffer en brengt compleet onnodig de spanning volledig terug in de wedstrijd; 2-3. The Hammers zoeken naar een punt en het werd nog nerveus. Newcastle verzuimde om vanuit de counter nog te scoren aangezien Almiron te lang treuzelde. Na dik 6 minuten stoppage time floot referee Stuart Atwell het duel uit. Drie massive points back to Tyneside. Final score, 2-3.

Een fantastische eerste helft waarin je gerust met 0-5 kon voor staan werd gevolgd met een laatste zwakke 25 minuten waarin het onnodig nerveus werd. Next game; Bournemouth thuis.