Onze landgenoot Jetro Willems, zie foto, heeft zijn zinnen gezet op een terugkomst naar Newcastle United. De verdediger annex winger speelde vorige seizoen al op uitleenbasis bij the Magpies maar scheurde in januari 2020 j.l. zijn kruisband af in het duel tegen Chelsea en moest zodoende terugkeren naar Duitsland.

Na maandenlang herstel heeft Willems de groepstraining enkele weken hervat en is hij weer volledig fit. Echter heeft zijn club Eintracht Frankfurt nog geen beroep op hem gedaan. Wel kent hij een aflopend contract. De Duitsers hebben hem een contractverlenging voorgelegd die hij heeft afgewezen. Willems die onlangs nog in het nieuws kwam aangezien hij als 9-jarig kind destijds drugs heeft gesmokkeld toen hij samen met zijn ouders van Curaçao naar Nederland emigreerde, geeft bij tv-programma ‘Andy niet te Vermeijde’ aan; ”Een prachtige club. Qua geschiedenis, stadion. De Geordies (bijnaam voor inwoners Newcastle, red.) hè. Dat accent is mooi. Ik hoop naar Engeland te kunnen. Dat ligt me. De sfeer in Engeland is heerlijk,,.

Gezien het feit dat de 26-jarige linkspoot een aflopend contract heeft maakt dat hij in januari al kan spreken met andere Clubs. Wanneer het tot een directe transfer komt, kan een geïnteresseerde club slechts enkele miljoenen betalen om Willems in te lijven. Een ander scenario kan zijn dat een club hem vanaf de zomer inlijft als free agent.

Het is geen geheim dat niet alleen Willems maar ook Newcastle United zinnen heeft gezet op een hereniging. The Magpies waren uiterst content met zijn optredens en de teleurstelling was ook bij de Club enorm toen de samenwerking een abrupt einde kende. De winterse transferwindow kan mogelijk maken dat Willems weer ‘reUnited’ wordt.

Time will tell!