Vandaag kwam er vanuit diverse (social) media een niet al te goed bericht; volgens medium heeft Matt Ritchie vanuit de Club te horen gekregen dat de wingback annex middenvelder de Club komende zomer mag verlaten.

De Schots international kwam enkele seizoenen geleden over van AFC Bournemouth en is een zeer bruikbare en vaste kracht van the Toon. Onderhandelingen over een nieuw contract lopen tot dusver spaak en Matt Ritchie heeft zelfs te horen gekregen dat hij Newcastle United komende zomer mag verlaten.

De 30-jarige Ritchie kent nog een contract tot en met de zomer van 2021 wat maakt dat hij bij volle afronding 32 jaar is. Het nieuws dat Ritchie mag vertrekken staat naar alle waarschijnlijkheid in lijn met het nieuwe beleid wat eigenaar Fat Cockney Bastard Ashley wil invoeren. De eigenaar wil dat de Club meer spelers tot haar hoede neemt die -26 zijn. Dit, zodat er meer geld gemoeid kan worden bij verkoop en spelers dan niet meer op hun retour zijn.

De achterban is verre van happy met dit nieuws aangezien Matt Ritchie een geliefde basisklant is. Daarbij zijn de fans van mening dat ervaren broodnodig is. Afgelopen zomer kon de Schot naar Stoke City maar de transfer liep toen vast, waardoor hij speler bleef van Newcastle United.

Naast Ritchie is al een tijd bekend dat Isaac Hayden de Club op eigen verzoek wil verlaten. Hayden wilt dichterbij zijn familie spelen en wilt naar het zuiden des land verhuizen. Aston Villa schijnt interesse te hebben. Mogelijk vertrekken ook Federico Fernandez, Mohamed Diame (contract onderhandelingen zitten in een impasse) en Jonjo Shelvey bij de Club. Koreaan Ki kan naar het schijnt ook slachtoffer worden van het nieuwe beleid.

Time will tell.