In the Emirates FA Cup speelt Newcastle United morgen thuis tegen Championship side Blackburn Rovers. Dit betreft de 3e ronde en beide teams komen voor het eerst in actie in dit bekertoernooi.

Newcastle United verloor afgelopen woensdag j.l. ongelukkig met 0-2 van Manchester United in competitieverband. Ondanks een decent team display moesten we met name in aanvallend opzicht onze meerdere erkennen. Manager Rafael Benitez mist sowieso de Aziaten Ki Sung-Yueng en Yoshinoro Muto vanwege the Asia Cup. Mohamed Diame liep tegen Man.Utd een hipblessure op en is zodoende absent. De kans bestaat ter degen dat enkele wisselspelers hun opwachting gaan maken. Javier Manquillo, Jamie Sterry, Sean Longstaff, Joselu en goalie Freddie Woodman gaan vrijwel zeker minuten maken. Daarbij bestaat de kans dat Florian Lejeune na lang blessureleed zijn rentree gaat maken (in de basis). Naast Lejeune kan Benitez ook weer een beroep doen op het duo Federico Fernandez en Cairan Clark.

Tegenstander Blackburn Rovers gaat met een volledige selectie afreizen naar Tyneside. Derrick Williams trainde wel mee met de selectie maar het duel lijkt te vroeg te komen. Voor de rest kent manager Tony Mowbray geen problemen om spelers te selecteren. Ryan Nyambe trainde weer mee na een hamstringblessure en Joe Nuttall was weer present na ziek te zijn geweest. Craig Conway is weer inzetbaar na zijn absentie tegen WBA.  Loanees Kasey Palmer and Harrison Reed hebben van hun werkgevers toestemming gekregen om te spelen tegen Newcastle en reizen dus mee. Richie Smallwood is geschorst and Sam Hart mag niet deelnemen. Bij Blackburn treffen wij Geordie en tevens ex-Magpie Adam Armstrong. De aanvaller gold als groot talent maar heeft helaas nooit de hoge verwachtingen bij the Toon kunnen waar maken. The Rovers staan 15e in the Championship met 12 punten voorsprong op degradatie maar men staat slechts 9 punten achter op de promotieplaatsen.

Referee is Kevin Friend. Het duel vangt aan om 18.30 uur Engelse tijd. Dit duel wordt niet live uitgezonden op the tellie dus streams op internet bieden wellicht uitkomst.

Rest de vraag hoe serieus ‘Rafa’ een Cup run neemt en met welke spelers hij start. Er bestaat immers de kans dat hij het competitiebelang boven de beker stelt.

Howay the Lads!!