Newcastle United speelt morgenavond een heuse FA Cup clash tegen Manchester City. The kick off is om 19.30 uur Dutch time en het duel wordt live uitgezonden op de reguliere BBC.

The Toon kent twijfels over de inzetbaarheid van Matt Ritchie en Isaac Hayden. Beide spelers raakten tegen Aston Villa geblesseerd en moesten noodgedwongen gewisseld worden. Het wordt voor beide een race tegen de klok om tijdig fit te raken. Verder zijn Cairan Clark en Florian Lejeune geblesseerd terwijl de broeders Longstaff nagenoeg fit zijn en deel gaan uitmaken van de selectie. Nabil Bentaleb is geschorst. Heugelijk nieuws is dat Andy Carroll en Javier Manquillo hun verbintenis hebben verlengd bij the Magpies. Matty Longstaff heeft een aanbod in beraad om zijn aflopende contract te gaan verlengen. Het is gebruikelijk dat spelers die minder aan bod komen een kans krijgen. Over de opstellingen kunnen we dan melden dat er vast wijzigingen worden doorgevoerd. Wel heeft Head Coach Steve Bruce aangegeven dat hij deze wedstrijd uiterst serieus neemt en droomt over een stunt, zodat men de finales kan afwerken op Wembley.

Tegenstander Manchester City verloor afgelopen midweekse speelronde bij Chelsea met 2-1. Hiermee werd Liverpool officieus kampioen, slechts een formaliteit. Fernandinho liep een prent op en is dus geschorst. Sergio Aguero is geopereerd aan zijn knie, het treffen met the Magpies komt veel te vroeg. Phil Foden, Joao Cancelo, John Stones, Claudio Bravo and Eric Garcia zijn ‘doubts’.

Referee is Lee Mason en VAR is Andre Marriner.