Vanavond om 18.30 uur Dutch time vindt the kick off plaats tussen Arsenal vs Newcastle United. De match is zowel live te zien op de BBC als op Ziggo Sport Voetbal.

Gastheer Arsenal kent een zeer goede home record in bekerverband. The Gunners hebben voor het laatst in de derde ronde verloren van Millwall wat dateerde in 1995. Dit was nog in het oude Highbury. Sinds de verhuizing naar Emirates Stadium verloor men slechts drie bekerduels van de 27 die er gespeeld zijn in het onderkomen die men in 2006 betrad. De ploeg van Mikel Arteta zit sowieso in the winnig mood, want de laatste vier duels werden winnend afgesloten in zowel de beker als in the Premier League. Gabriel en Thomas Partey zijn twijfelgevallen. Gabriel is herstelt van Covid-19 en Partey traint weer mee na een dijbeenblessure. Mesut Ozil staat op het punt om te vertrekken naar Fenerbache.

Newcastle United zit in een hele beroerde reeks en het treffen met Arsenal ligt in de lijn der verwachtingen dat ook hier geen goed resultaat geboekt wordt. De kritiek op Head Coach Bruce nemen weer eens fors toe, terecht overigens. The Toon kan niet beschikken over Jamal Lewis die geblesseerd is. Jamaal Lascelles keert vermoedelijk terug in de selectie net zoals Martin Dubravka. De Slowaakse sluitpost was bijna een jaar out en maakt dit duel weer zijn rentree onder de lat. Ryan Fraser is absent al traint de Schot wel weer mee met de selectie. Allain Saint-Maximin is teruggekeerd uit zijn Franse Covid-19 quarantaine en is back in Tyneside maar het gaat nog weken duren voordat ASM weer op het veld te zien is. Isaac Hayden keert terug van een schorsing. Paul Dummett krijgt vermoedelijk een basisplaats na een blessure terwijl North Shields local lad Elliot Anderson lonkt naar een debuut in de basis.

Referee is Chris Kavanagh en the VAR is Andre Marriner. De winnaar van dit duel gaat als bal nummer 12 mee in de loting voor de 4e ronde die maandagavond a.s. om 20.10 uur Dutch time verricht gaat worden. Gelijktijdig verricht men dan ook de loting voor de Kwartfinales.

Howay the Lads!!