Andy Carroll, zie op de foto links, en Javier Manquillo hebben beide hun contract verlengd bij Newcastle United. Het duo kende een aflopend contract.

Local lad, Geordie en uit Gateshead afkomstige Andy Carroll heeft voor een seizoen bijgetekend. De oersterke aarnvaller kwam als free agent over van West Ham United en werd als een verloren zoon weer thuis gebracht door the Toon. Ondanks blessures / blessuregevoeligheid is Carroll nog steeds een meerwaarde en toont hij impact met zijn lengte en opportunisme.

Javier Manquillo kwam paar seizoenen geleden over van Atletico Madrid. De Spaanse rechtsback ontpopte dit seizoen zich als een sterkhouder. Manquillo kwam eerder ook uit voor the dirty Mackems en Liverpool. Javier Manquillo kende interesse uit Turkije en Spanje maar koos ervoor om zijn toekomst aan the Toon te doen verbinden. Hij ondertekende een nieuw vierjarig contract.

Head Coach Steve Bruce zegt; ”I’m delighted Javier Manquillo and Andy Carroll have extended their contracts longer term. They have both made important contributions this season and I’m really pleased we can continue to call on them beyond the summer,,.

Naast deze twee verlengingen is het Newcastle United gelukt om de loan deals met Nabil Bentaleb, Valentino Lazaro en Danny Rose te verlengen. Het trio kwam in de winterse transferwindow naar Tyneside. Zij zijn speelgerechtigd om zowel de competitie als de beker uit te spelen. Bentaleb heeft te kennen gegeven dat hij graag een permanente deal wil. Toekomst van Lazaro en Rose is nog niet bekend.

Matty Longstaff, zie op de foto rechts, heeft een aanbod voor een nieuw contract in beraad. The Geordie heeft een aflopend contract en weet dat er in Italië bij Udinese een meerjarig contract klaar ligt waar hij een flink salaris mee kan opstrijken.