Newcastle United trad zojuist aan tegen the Red Devills. Beide Clubs zaten in noodweer en een winst was absoluut noodzakelijk. Bij Newcastle United maakte Matty Longstaff zijn debuut. Dit betekende dat hij samen met zijn broer Sean Longstaff het blok vormde op het centrale middenveld. Verder kreeg DeAndre Yedlin een basisplek toegewezen wat ten koste ging van Paul Dummett. Allan Saint-Maximin maakte zijn volledige thuisdebuut. Ole Gunnar Solksjaer wist dat hij als manager van the Mancunians een waslijst een blessures had. Na het duel met AZ van afgelopen donderdag kwamen daar Jesse Lindgard en ook Victor Lindelof bij. Dat maakte de lijst op maar liefst 8 absenten.

The Magpies begonnen furieus en wist in de eerste minuten behoorlijk veel druk te zetten. Dit resulteerde in een kansje voor Miguel Almiron en een schotje van Allan Saint-Maximin. Het spel begaf zich in een hoog tempo maar het was vooral druistige, onrustig en gehaast. Beide ploegen waren niet in staat om de bal geruime tijd in de ploeg te houden, een complete fouten festival. Zowaar halverwege de eerste helft herpakt the Toon zich en kreeg debutant Matty Longstaff de bal. The local lad from North Shields, NE 29!!, denkt niet na en haalt verwoestend uit. Zijn uithaal was hard, de bal spatte uiteen op de deklat. Dit had absoluut een beter lot verdiend. The Magpies kwamen hiermee in een fase dat men beter wist en rook bloed. Miguel Almiron werd door Sean Longstaff met een fantastische dieptepass weg gestuurd. Echter had de zuid-Amerikaan teveel tijd nodig om uit te kunnen halen. Zijn schot werd geblokkeerd en wat restte was een hoekschop. Uit de resterende hoekschop kon de sterk spelende Fabian Schar bij de eerste paal diagonaal de bal inkoppen maar zijn inzet ging rakelings over. Manchester United creĆ«erde zelf helemaal niets behalve een schotje van Perreira die braaf gepakt werd door onze goalie Dubravka. Vervolgens nam Manchester United vlak voor rust het heft licht in handen en via een gevaarlijke voorzet van Ashley Young (hij ontsnapte overigens aan een strafschop nadat hij in een luchtduel eerder in deze helft een elleboogstoot uitdeelde aan Jamaal Lascelles) moest Fabian Schar ingrijpen maar de Zwitser kopte de bal bijna in eigen doel. Vanuit de resterende corner kreeg Harry Maguire een niet te missen vrije kopkans maar de centreback kopte bij de tweede de bal – tot ons groot genoegen – naast het doel. Een spannende eerste helft eindigde in een 0-0 stand.

Two unchanged teams kwamen terug de wei in. Het duel was een kopie van het eerste bedrijf; hoog tempo maar veel fouten en veel balverlies. Local boy Andy Carroll werd als troef ingezet door head coach Steve Bruce en verving de tegenvallende Joelinton. The impact was gelijk duidelijk aangezien Carroll menigeen vrije trap in ons voordeel meekreeg. Manchester United bleef zwak spelen en kon letterlijk geen potten breken. The Magpies loerden net als in de eerste helft op de counter. Men kreeg goede uitbraken maar Miguel Almiron en Allan Saint-Maximin spelen dit slecht uit. Andy Carroll werd zowaar op zijn beste manier bediend en kwam tot een kopkans. Over rechts volgde een goede voorzet, de spits klom en kwam voor zijn man. De kopbal die hij vervolgens kon leveren ging naar the Gallowgate End maar de aanval zelf was prima opgezet. Manchester United probeerde het wel maar was voetballend simpelweg te pover. Man. Utd werd zelfs uiteindelijk na simpel balverlies lelijk verrast in de counter. De bal kwam via verschillende schijven bij Jetro Willems terecht, hij sneed goed naar binnen en legde de bal zijwaarts op de inkomende Matty Longstaff. The local lad drukte de bal perfect en al stuiterende vloog de bal laag over de grond en kon David de Gea de inzet niet meer verwerken, de bal spatte uiteen tegen de touwen; 1-0. St. James’ Park – wat goed vol zat – sprong uit haar voegen. Matty Longstaff beleefde een droom debuut en was in volle teugen. Echter kon Newcastle United na deze goal (met nog ruim 20 minuten op de klok) het spel niet meer maken. Men stond redelijk tot goed onder druk en Manchester United ging op jacht naar een gelijkmaker. The Mancunians kreeg hiervoor (kleine) mogelijkheden maar Fabian Schar verrichte een paar puike tackles, waardoor gevaarlijke voorzetten geen dodelijk eind kregen. De blessuretijd gaat in en the Red Devills konden vanuit standaardsituaties nog tot kansen komen, maar hierin waren zij niet efficiĆ«nt en bleef Newcastle zodoende eenvoudig overeind. Wel moet gezegd worden dat ook wij ontsnapten aan een penalty aangezien Andy Carroll een lichte elleboog gaf aan McTorminay. Uiteindelijk blies referee Mike Dean het duel uit en boekte the Toon drie zeer kostbare binnen. Men heeft voor nu even lucht in de degradatie zone. Final score, 1-0.

Matty Longstaff, he’s one of our own!!

Next game: Chelsea away