Gisterenavond maakte Head Coach Steve Bruce bekend dat Newcastle United-jeugdproduct Daniel Barlaser permanent de overstap maakt naar Rotherham United.

De middenvelder kreeg in de voorbereiding een kans, maakte een goede indruk maar er is simpelweg teveel concurrentie op het middenveld. Daniel Barlaser werd eerder al uitgeleend aan Crewe Alexandra maar ook aan Rotherham United. Nu de transfer permanent is, keert the Geordie terug op bekend terrein.

Bruce zei na afloop in het met moeite gewonnen Carabao Cup duel tegen journalisten van the ChronicleLive; ”There is something imminent towards Rotherham. I wish him the best of luck, I hope it goes well. He needs to go and play football. It would be wrong for me to put him back with the Academy now,,.

In de deal is bedongen dat Newcastle United 50% verkoopclausule heeft van een toekomstige transfer. Men deelt dus voor de helft mee in de transfersom.

Bruce maakte ook bekend dat Matt Ritchie, Matty Longstaff, Paul Dummett en Cairan Clark langdurig uitgeschakeld zijn. Clark kreeg een terugslag nadat hij juist terugkeerde na lang blessureleed. Ritchie liep een ernstige schouderblessure op tijdens het duel met Spurs. Hij is zeker minimaal drie maanden out of play. De blessures van DeAndre Yedlin en Emil Krafth zijn van kortere duur terwijl Allan Saint-Maximin fit lijkt te zijn voor het duel met Burnley van aanstaande zaterdag.