Het is weer eens als vanouds, een complete chaos. De oorwassing van afgelopen zondag tegen Leicester City was schrijnend maar wel een perfecte weergave hoe het zowel binnen als buiten de lijnen loopt bij Newcastle United.

We waren er allen enorm bang voor en nee een verrassing is het niet. Sinds dat world class manager Rafael Benitez de Club eigenhandig verliet -vanwege gebrek aan ambitie bij the Board (lees: Fat Cockney Bastard Mike Ashley) – wist een ieder in Tyneside en haar verre omstreken dat Newcastle United in dikke problemen komt. Rafael Benitez was simpelweg de juiste man om de Club potentieel weer te doen gebruiken, om de slapende Reus weer te doen ontwaken. ‘Rafa’ vroeg slechts om vernieuwing van het trainingscomplex, enkele gerichte versterkingen en een ander transferbeleid. De Club liet hem weg lopen onder het motto; ‘hij koos voor het grote geld’ om zo zijn transfer naar China te doen verantwoorden; wij weten immers wel beter. Het vertrek van ‘Rafa’ voelde al als degradatie.

De aanstelling van Rafa’s erfenis in de persoon van Steve Bruce was al verre van overtuigd en geliefd. Bruce is een local boy, een heuse Geordie maar hij is niet meer dan een middelmatige Championship manager. Het is nu al duidelijk dat hij de Club niet verder krijgt en ook tactisch laat Bruce grote steken vallen. Ook is er onrust binnen de kleedkamer na het debacle tegen Leicester City, 5-0 verlies red. Captain Jamaal Lascelles en local boy Andy Carroll waren na afloop heel duidelijk waar het aan lag; lack of work ethics, passion, commitment, mentality. Er vindt deze week een spelers meeting plaats waar de koppen bij elkaar komen en er ongetwijfeld harde woorden gaan vallen. Echter weten wij dat de schuldige Ashley is die wederom niet heeft geïnvesteerd in deze selectie, haar top manager liet gaan en enkele goede spelers niet behield (Salomon Rondon en Ayoze Perez).

De atmosfeer binnen St. James’ Park is doods. De normaliter ontketende heksenketel is nu niet meer dan een graveyard. Geheel terecht hebben vele Geordies hun seizoenskaart opgezegd n.a.v. het vertrek van Rafael Benitez. Men is klaar met de leugens, valse beloftes en het cheapy cunt gedrag van eigenaar Mike Ashley. De boycott is nu sterker dan ooit, steeds meer mensen blijven buiten het stadion. Het stadion is sinds tijden niet meer zo leeg geweest. Waar normaliter het altijd ‘sold out’ was verteld de officiële telling rond de 43.000 toeschouwers maar wij weten nogmaals immers beter. De 40.000 wordt niet eens gehaald op dit moment. Laten we vooral zo doorgaan; hoe sterker de boycott, hoe sterker het signaal naar een ieder incluis Mike Ashley.

Al het geld wat je als supporter besteedt, komt in zijn portemonnee. Al het geld wat Newcastle United uit sportieve prestaties verdiend, komt in zijn wallet. Hij is immers privaat eigenaar en er is niemand die hem in de weg staat. 93% van alles wat binnen het stadion gebeurd (horeca, tickets etc.) komt in Ashley wallet, 7% resterend gaat slechts naar de Club. De gehele merchandise is gelinkt aan Sports Direct (Ashley’ winkelketen) en het geld wat daarmee gemoeid wordt komt in wallet Ashley. De multi millionaire voert echter al 12 jaar dik wanbeleid bij Newcastle United. Twee degradaties, twee jaren Championship, vele jaren degradatie voetbal en slechts een top seizoen is Ashley’ sportieve Curriculum Vitae. Hij weigert as always om geld te spenderen om de Club verder te laten groeien. Hij geeft geen ‘fuck’ om de Club en behandeld het als verrot speelgoed. De potentie dan wel de Club van wel weer wordt door Fat Cockney Bastard volledig om zeep geholpen. Newcastle United kent een hondstrouwe enorme achterban, een massive ground en een goede jeugdopleiding. Tevens behoren wij tot de 20 rijkste clubs van de wereld maar wij blijft het geld?!! Big potential en dan presteert de Club al 12 jaar zo…?!! We weten inmiddels wel waar al het geld ligt en is. Ashley spendeert dat vervolgens voor zijn persoonlijke zakelijke doeleinden en niets in Newcastle United.

Ashley is simpelweg the Big Cancer van onze Club. Er wordt totaal niet geïnvesteerd in de selectie en de bijbehorende scouting krijgt amper financiële ondersteuning waar men goede spelers kan ophalen. Er is daarbij geen sportief (transfer)beleid, we hebben voor de zoveelste keer weer eens een middelmatige manager (Joe Kinnear, Alan Pardew, Steve McClaren, John Carver en nu Steve Bruce) en onze directeur Lee Charnley is de ‘trekpop’ van Mike Ashley. De Club is weer eens in een lachwekkende situatie terecht gekomen onder het bewind van Ashley, same old story. Wie nog overigens durft te spreken dat Ashley een geweldige zakenman is spreekt wartaal. Als Ashley immers een beetje zakenman was, had hij allang het potentieel gebruikt die de Club heeft door met goed beleid te doen investeren en ja dan mag hij er best van mee profiteren. Zie voorbeelden zoals Leicester City, Aston Villa en Liverpool die recentelijk zijn overgenomen. Het tegenstrijdige gebeurd echter dus bij ons waarin Ashley zich totaal niet bezig houdt met het feit dat hij eigenaar is van een voetbalclub. Het draait alleen maar om Mike Ashley; een sarcastische en masochistische persoon.

Wij raden een ieder ten zeerste aan om niet meer naar St. James’ Park te gaan. Je kunt hard roepen dat je Ashley liever vandaag dan morgen ziet vertrekken, maar als je naar het stadion blijft gaan en daar je biertje en hapje koopt, dan sponsor je niet de Club maar simpelweg Mike Ashley. De enige manier om Ashley te laten voelen is dat zijn portemonnee minder geldt binnen krijgt, al het geld wat immers van ons als fanbase en van Newcastle United afkomstig is. Bezoek een uitduel, daarmee belandt het geld niet in Ashley’ handen. Steun de boycott!! Je bent nu juist supporter van Newcastle United als je juist nu niet naar het stadion gaat. We hebben immers genoeg geaccepteerd, geslikt en gestikt door onze dictator Ashley: enough is enough!!

Neem de berichten rondom een nieuwe overname van Peter Kenyon alsjeblieft niet al te serieus. De 300 miljoen die ”schijnt” te zijn geboden neemt Ashley toch niet serieus. The Big Cancer verdwijnt alleen als hij letterlijk voelt vanuit financieel oogpunt als de toenemende druk van de media en the Toon Army dat hij uiteindelijk een verkoop wel als noodzakelijk acht. Dat dit helaas gepaard gaat met een degradatie staat helaas vast. Daarom dus nogmaals de oproep; don’t go to St. James’ Park! Dan ziet de hele wereld via Sky Sports, BT Sports en Ziggo Sport Select dat het stadion leeg is, de sportieve prestaties zorgwekkend zijn en met de wetenschap dat de Club via Ashley amper heeft geïnvesteerd, dan moet de media dit wel als hot item nemen. Uiteindelijk zal Ashley dan ook moeten beseffen om de Club te moeten verkopen.

‘We all wait for the Day the Big Cancer / Mike Ashley will go away’

One Day we got our Newcastle United back

Ashley Out!! Join the boycott!!