Afgelopen dagen waren een ware rollercoaster. Donderdag kondigde de Engelse voetbalbond, the FA, aan dat er gewoon gevoetbald kon worden. Enkele minuten later kwam Arsenal met het nieuws dat hun manager Mikel Arteta positief getest is op het corona virus.

Gisteren legde the FA een spoedberaad en kwam men tot de conclusie om in ieder geval alle duels, incluis bekerduels, stil te leggen tot vrijdag 3 april aanstaande. Inmiddels is bekend dat naast Arsenal ook Chelsea (Hudson-Odoi) en Everton hun selecties in quarantaine hebben gezet. Bij Arsenal zijn mogelijk meerdere spelers ook positief aangezien men recentelijk nog contact hebben gehad met de president van Olympiakos Piraeus uit Griekenland die hun vorige opponent waren in de Europa League. Deze president is positief bevonden en is ook eigenaar van Nottingham Forest.

Newcastle United heeft via haar officiele website laten weten dat de komende (thuis)duels tegen Sheffield United in de competitie en Manchester City in the FA Cup gecanceld zijn en deze later afgewerkt gaan worden. Binnen zowel de Club, de staf als in de selectie is men momenteel corona vrij. Het trainingscomplex is en blijft tot nader order gesloten en de spelers zijn huiswaarts gezonden. Een ieder heeft een individuele trainingsschema gekregen waar men zich aan dient te houden gedurende het verbod op het spelen van wedstrijden. Ook St. James’ Park is gesloten voor rondleidingen etc.

Rond vrijdag 3 april a.s. gaat the FA wederom een spoedberaad houden en wordt de situatie dan ansicht bekeken. Het valt niet uit te sluiten dat het restant van de competitie en the FA Cup met aangepaste maatregelen uitgespeeld gaan worden.

EDIT: De Engelse voetbalbond heeft vanwege de ontwikkelingen van het corona virus eerder deze week besloten om the Barclays Premier League stop te verlengen naar eind april (26 april). De wedstrijden die in deze stop periode niet worden afgewerkt worden as it stands op een later tijdstip ingehaald.