Daags na de kansloze 2-0 nederlaag bij Arsenal laat the dressing room zich horen. Zij voeren vooral druk uit op eigenaar Mike Ashley.

Ayoze Perez heeft laten doorschemeren dat hij verwacht dat Ashley er alles aan doet om manager Rafael Benitez binnenboord te houden plus dat de Spaanse speler eist dat Fat Cockney Bastard ambities toont door fors te investeren in de selectie door kwalitatieve impulsen. Wanneer dit niet gebeurd, sluit Perez een transfer niet uit. Perez’ uitingen sluiten overigens aan bij de wens van Rafael Benitez die al reeds heeft aangegeven dat hij graag ziet dat met name de voorhoede versterkt gaat worden.

Rafael Benitez is met de Club nog steeds in volle onderhandeling over contractverlenging. Het huidige contract loopt komende juli af. ‘Rafa’ wilt graag dat Newcastle United hem (financieel) support om zijn ambitie waar te maken. Benitez wilt van Newcastle United weer een top 8 club maken. Daarnaast moeten er fundamentele veranderingen komen in de jeugdopleiding en het trainingscomplex. Rafael Benitez laat overigens niets uit over hoe de contract perikelen verlopen. De Spanjaard richt zich volledig op handhaving en daar ligt voor hem de focus.

Ook Matt Ritchie en DeAndre Yedlin hebben in de media uitgesproken dat de Club zo spoedig mogelijk ‘Rafa’ moet steunen en een einde moet maken aan de onzekerheid door middel van contractverlenging. Matt Ritchie heeft daarbij ook ongenoegen geuit over het beleid wat Mike Ashley voor ogen heeft. De eigenaar wilt werken aan een – 26 year policy wat inhoudt dat spelers jonger dan 26 jaar moeten zijn. De ervaren Schot is inmiddels 30 en ondanks een doorlopend contract wordt hij mogelijk verkocht, dit tegen zijn onwil in. Mohamed Diame zit in hetzelfde schuitje. De Afrikaan hoeft nog maar een duel te spelen, zodat zijn contract automatisch met een jaar verlengd wordt. Echter wilt Diame een tweejarige verlenging terwijl de Club niet verder wil dan een eenjarige verlenging.

Aansluitend is de kans zeer groot dat Jonjo Shelvey wordt verkocht. De middenvelder legt het momenteel af in the picking order tussen Isaac Hayden (hij heeft een vertrek wens), Koreaan Ki en Mohamed Diame. Local boy club West Ham United lijkt bereid om Shelvey te willen kopen voor 20 miljoen pond. Echter heeft manager Benitez aangegeven mits de Club wilt meewerken aan een transfer, er eerst een waardige vervanger terug moet komen. Tot slot is bekend dat Spaanse aanvaller Joselu en doelman Rob Elliot de Club mogen verlaten terwijl jong-Engeland goalie Freddie Woodman in belangstelling staat van Arsenal.