Newcastle United legde gisteren op de slotdag van de winterse transferwindow twee spelers vast. Record signing Miguel Almiron kwam voor 16 miljoen pond over van Atlanta United wat met bonussen kan oplopen tot 21 miljoen pond. Daarnaast werd Antonio Barreca geleend van AS Monaco voor een fee van een miljoen pond waar the Magpies tevens een optie tot koop hebben bedongen. Wanneer the Toon deze optie ligt, dan moet men naar verluidt 9 miljoen pond bijleggen voor een permanent verblijf van de Italiaan.

De druk lag gigantisch op eigenaar Fat Cockney Bastard Mike Ashley. Rafael Benitez was zeer gefrustreerd over het verloop van de winterse transferwindow. ‘Rafa’ heeft na het duel tegen Cardiff City (3-0 winst red.) een gesprek gehad met onze gehate eigenaar waarin de Spanjaard overduidelijk was; bij geen signings gaat Benitez zijn aflopende contract absoluut niet verlengen. De immens populaire manager voerde dus geheel terecht flink druk op de kokende waterketel. Gekoppeld aan de achterban is the Toon Army ook overduidelijk geweest; wanneer Rafael Benitez vertrekt, gaan wij ook. Hierdoor stonden duizenden seizoenkaarten verlengingen op de tocht. Voor Fat Cockney Bastard eveneens een grote druk aangezien hij als privaat eigenaar dan vele inkomsten mis ziet lopen. Kortom, buiten de lijnen lag een vulkaan uitbarsting op de loer.

Mike Ashley wist als geen ander dat zijn ‘trektouw popjes’ binnen de Club in de persoon van Lee Charnley en Keith Bishop actie moesten ondernemen. Wij wisten al via inside information dat Ashley weigerde om deals uit eigen portemonnee gaat financieren. Wel wist the Fat Cockney Bastard dat hij puur om eigen belang wel actie moest ondernemen. Newcastle United vecht tegen degradatie, de Club staat in de verkoop en een word class manager klopte nadrukkelijk op de deur gesteund door zijn hondstrouwe achterban. Bij geen actie wist Ashley dus dat manager ‘Rafa’ sowieso na dit seizoen de deur uitloopt (er waren zelfs geruchten dat Benitez mogelijk alsnog gebruik ging maken van zijn 6 miljoen clausule en per direct wilde opstappen), een degradatie een ramp voor de verkoop zal zijn en duizenden season tickets niet verlengd gingen worden. Kortom, vanuit Ashley point of view minder inkomsten en dus een minder gevulde portemonnee. We hoeven niet op sympathie te rekenen dan wel te denken dat Ashley enige seconden overweegt om te handelen ten gunste van de Club en zijn eigen belang opzij zet; Bastard!

Mike Ashley verkeerde dus in Benny Neyman’s liedje ‘Ik weet niet hoe’. Uit eigen wallet geld spenderen zat er niet in, dus moest het op een creatieve wijze gebeuren. Ashley had Lee Charnley de opdracht gegeven om aan te kloppen bij the FA. Newcastle United heeft bij hen het verzoek neergelegd of men een voorschot kon krijgen voor de tv-gelden aangezien er komende periode veel live duels worden uitgezonden van matches waar Newcastle United te aanschouwen is. Dit werd resoluut van tafel geveegd, plan A is dus mislukt. De onderhandelingen met voornamelijk Miguel Almiron liepen nog steeds, dus er moest as soon as possible money op tafel komen. Ashley kwam met een nieuw plan, we gaan geld lenen bij Barclays. Late deze bankketen nou net de sponsor zijn van the Premier League. In short, het is Ashley,  Charnley en Bishop alsnog gelukt om alsnog een lening uit het vuur te slepen. Deze lening was nodig om Almiron vast te leggen maar ook om Barreca naar Tyneside te halen. Dit betekend dat Newcastle United momenteel met een schuld zit bij Barclays van meer dan 22 miljoen pond. Er is afgesproken met Barclays dat dit bedrag bij inkomsten van tv gelden, ranking etc. dan direct afgelost gaat worden. Fat Cockney Bastard heeft Newcastle United dus bewust een schuld opgelegd en onder het motto; ‘zoek het maar uit’ en de lening is niet zijn probleem. Als goedmakertje naar de buitenwereld kan Ashley dan wel zeggen dat manager Rafael Benitez zijn gewenste versterkingen binnen heeft en de manager op dat moment content gehouden wordt en de achterban tijdelijk weer gerustgesteld is. Wel zat men nog met het gegeven hoe de salarissen van met name Almiron te gaan betalen, met andere woorden er moest ruimte gemaakt worden in de huishouding. Newcastle United stalde uiteindelijk vijf loanees (met onder-23 product Yarney meegerekend dan 6) bij diverse clubs. Lazaar en Aarons gingen op naar Sheffield Wednesday, Jacob Murphy naar WBA, Callum Roberts naar Colchester en Jamie Sterry naar Crewe Alexandra. Hiermee maakte de Club dus salaris ruimte vrij om Almiron en Barreca te kunnen huisvesten.

Nu de transferwindow gesloten is, er twee new signings zijn gedaan zal je haast gaan denken dat de Club in een rustig vaarwater zit, heeft het goed mis. Er staat nog steeds een heel belangrijk item op de agenda en dat is koste wat kost het doen behouden van manager Rafael Benitez. De immens populaire Spanjaard mag momenteel misschien gesust zijn maar ook hij weet dat Mike Ashley een onbetrouwbare bastard is. Het contract loopt komende juni af en haast had Benitez tot dusver niet om zijn contract te gaan verlengen. Hij weet in welk slangenhol hij inmiddels belandt is. Rafael Benitez en wij als supporters wachten met smacht op het moment dat Mike Ashley de Club heeft verkocht. Echter zolang dit nog niet is gebeurd zal Mike Ashley er alles aan moeten gaan doen om de world class manager binnenboord te houden. De aanhoudende druk is dat wanneer ‘Rafa’ vertrekt er duizenden season tickets (we praten over niet over slechts enkele maar over tientallen) niet verlengd gaan worden. De druk van de manager en de publieke opinie blijft dus zacht uitgedrukt intens. Het is slechts een kwestie van tijd voordat een Newcastle United vulkaan alsnog gaat uitbarsten of dat de kokende lava alsnog minder verhit gaat raken.

Conclusie; Fat Cockney Bastard heeft als een ‘addertje onder het gras’ gehandeld. Hij heeft op een hele achterbakse wijze mensen gerustgesteld terwijl de situatie infeite niet veranderd is. Hij heeft min of meer tijd gekocht. Wanneer the Fat Cockney Bastard de Club niet heeft weten te verkopen komt hij opnieuw in deze situatie terecht. Hij moet dan Rafael Benitez wederom tegemoet komen, dit tegen zijn wil in. Het is daarbij nog steeds maar de vraag of ‘Rafa’ zijn contract ook daadwerkelijk gaat verlengen en dit lot is gekoppeld aan vele duizenden seizoenskaarten. The Fat Cockney Bastard denkt wel de touwtjes in handen te hebben maar het is overduidelijk dat manager Rafael Benitez veel betere kaarten heeft om de druk geheel terecht te blijven aanhouden. Wij weten allen dat wij een world class manager hebben die wanneer je hem de juiste (financiële) support geeft, Newcastle United weer ontwaakt uit haar Sleeping Giant slaap en wij weer de Club kunnen worden van weleer voordat Fat Cockney Bastard aantrad. De kans bestaat dat wij ook dit seizoen gaan handhaven. Hetgeen wat wij allen graag ook willen maar wij denken vanuit het belang van de Club, de liefde die wij voor de Club hebben en onze volledige toewijding aan Newcastle United plus Rafael Benitez. De soap is nog niet ten einde, time will tell.

YOU FAT COCKNEY BASTARD, GET OUT OF OUR CLUB!!!

NEWCASTLE UNITED WILL NEVER BE DEFEATED!!!!!

Cheers, Teddy.