Newcastle United trad vanavond aan tegen West Ham United. The Toon startte met nieuwkomers Jeff Hendrick en Callum Wilson in de basis wat ten koste ging van Miguel Almiron. Ook Jamal Lewis begon vanaf de start. Ryan Fraser begon op de bank, net zoals stand-in goalie Mark Gillespie. The Magpies begonnen in een 4-4-2 systeem, enigszins verrassend. Andy Carroll stond naast Wilson en speelde zodoende tegen zijn oude club. Bij the Hammers begon ‘doubt’ Lanzini alsnog op de bank.

The Toon startte agressief en dat nam Andy Carroll iets te letterlijk aangezien hij betrokken raakte bij twee luchtduels en flink met de armen zwiepte. Beide keren kwam hij weg met een vermaning van referee Stuart Atwell wat overigens erger had kunnen zijn. Callum Wilson kopte na een voorzet van Jamal Lewis de bal net naast. Isaac Hayden pakte binnen het kwartier zijn eerste gele prent van het seizoen na een tackle op West Ham-aanvaller Antonio. Uit de resterende free kick kopte Ogbonna de bal diagonaal hard tegen de lat. In de 20e minuut – na een druistige fase – zet the Toon een goede aanval op en is het weer Jamal Lewis die met een voorzet kwam en weer Wilson vond die naar de eerste paal kwam, maar zijn inzet was te zwak en ging naast. Bij the Hammers was een paar minuten later Antonio via een uitbraak gevaarlijk, na simpel balverlies van Jamaal Lascelles, maar de inzet kwam braaf in de handen van onze goalie Karl Darlow. Daarna klopte West Ham opnieuw flink aan de deur aangezien een kopbal – na een goede voorzet over links – van Tsjech Soucek rakelings naast ging. Newcastle United kwam daarentegen zowaar in een counter na een fout van Hammer Declan Rise. De bal kwam uiteindelijk via Wilson bij Jonjo Shelvey terecht die met een hard schot het zijnet raakte. Een rommelige maar open wedstrijd was het na een half uur spelen. Carroll kreeg na een lange pass van Shelvey de bal, maakte vervolgens een goede actie en via Ogbanna ging zijn inzet uiteindelijk over. Uit de resterende corner kwam niets. Het duel was nogmaals rommelig maar speelde in een hoog tempo af en bijna kwam West Ham op voorsprong aangezien Fornals de lat raakte. The Hammers claimden een penalty maar die kwam er niet, ook niet na de check van the VAR aangezien Lascelles geen hands maakte. Restte slechts een hoekschop waar niets uit voort kwam. Newcastle United counterde vervolgens maar speelde het wederom niet goed uit. Allan Saint-Maximin was rap maar het ontbrak aan goed overzicht. Beide teams bleven dreigend en ontstonden over en weer een paar goede mogelijkheden. The Magpies mochten van geluk spreken dat the Hammers tweemaal pech kende met het houtwerk. The Toon moest simpelweg beter counteren en mistte het finesse. Een ondanks rommelige eerste helft was het wel een open en boeiende game en gingen beide ploegen rusten met 0-0.

Wederom met luchtbellen en het clublied ‘I’m forever blowing bubbles’ kwamen twee unchanged teams de wei voor het 2e bedrijf. Meteen was the Toon dreigend maar Callum Wilson had de bal eerder naar Andy Carroll moeten spelen die vogelvrij stond. Echter was het moment ‘gone’ en volgde er niets uit de corner. De storm die direct in de eerste helft direct aanwezig was, lag nu een tijdje stil. ‘ASM’ was af en toe een ware plaag voor Ryan Fredericks die zodoende uiteindelijk een gele prent moest incasseren. In een fase dat the Toon iets meer balbezit had scoorde men. Een voorzet van Javier Manquillo werd getoucheerd, Jeff Hendrick verlengde en Callum Wilson kon met de punt van zijn schoen van dichtbij intikken. Wilson scoorde overigens al veel tegen West Ham, 0-1. Na de goal kwam West Ham overigens beter in het spel al werd het niet dreigend. Er werden aanvullende wissels toegepast met o.a. ex-Eredivisie speler Sebastian Haller plus Yarmolenko. Meteen kwam er een grote kans voor diezelfde Haller vanuit een scrimmage. Opnieuw claimden the Hammers hands maar referee Atwell ging niet in op dit verzoek. Vanuit de counter kwam Newcastle United bijna op 0-2 maar Hammer-goalie Fabianski greep goed in. Toon-Head Coach Bruce voerde een kwartier voor tijd zijn eerste wissel door. Joelinton verving Allan Saint-Maximin, een ietwat onverklaarbare en rare wissel. West Ham voerde druk op met nog tien minuten spelen en the Toon zag een schot van Yarmolenko net naast gaan. Je merkte dat the Magpies niet meer in het spel kwamen, mede door de rare wissel van Bruce. West Ham United gooide een slotoffensief er tegen aan en the Toon liep achteruit. Miguel Almiron – die vreemd genoeg op de bank begon – kwam in de ploeg voor Callum Wilson met nog een paar minuten op de klok. Ook NE29 North Shields local lad Sean Longstaff mocht invallen en terwijl hij wachtte om het veld te doen betreden, scoorde Jeff Hendrick net zoals Wilson in zijn debuut. Na een goede aanval, legde Almiron de bal op randje box en de Ier ramde de bal snoeihard diagonaal tegen de touwen, 0-2. Longstaff overigens verving andere local lad Andy Carroll. Yarmolenko stuitte nog op de vuisten van Karl Darlow na een diagonale inzet en Almiron mistte namens the Toon nog een mogelijkheid op de 0-3. The Toon boekte uiteindelijk een goede zege bij West Ham United, final score 0-2.

Het volgende Premier League duel betreft een home game tegen Brighton & Hove Albion. Tussendoor speelt men nog eveneens een home game. Dit in de tweede ronde van the Caraboa Cup tegen Blackburn Rovers. Dit duel staat aankomende dinsdag gepland om 20.30 uur Dutch time te St. James’ Park.